Zwarte moslim steekt 4 mensen dood in politiekantoor Parijs: leugenpers zoekt motief

Wanneer een blanke gek in de VS een slachtpartij aanricht, dan weten ze binnen het uur de schoenmaat van de poetsvrouw van de dader zijn grootmoeder. Heel anders gaat het er aan toe wanneer de dader een kleurtje heeft, van lichtbruin tot pekzwart. Gisteren kregen we nog maar eens een staaltje van vooringenomenheid en desinformatie.  De leugenpers is nog altijd op zoek naar het motief voor de slachtpartij die kort voor 13 uur plaatsvond op de eerste verdieping van de inlichtingendienst in Parijs, waarbij 4 doden vielen.  Motieven? Wanneer dezelfde blanke gek – waarmee we dat stukje begonnen – mensen ombrengt, dan weten ze onmiddellijk dat het over racisme en vreemdelingenhaat gaat. Dan hebben ze zijn FB en Twitter, met verwijzingen naar de Oostenrijker met het snorretje en de blanke suprematie, geraadpleegd en de nodige conclusies getrokken.

Conflict met bazin?

De meeste nieuwsbronnen houden het bij een ‘conflict tussen de dader en zijn hiërarchie’.  Zijn vrouwelijk, rechtstreeks diensthoofd behoort echter niet tot een van de slachtoffers, in tegenstelling tot  eerdere informatie.  Maar de spanningen met zijn directie kunnen niet uitgesloten worden. Volgens Actu17 moest de dader zich zeer binnenkort verantwoorden, omdat hij sinds enige tijd vrouwelijke collega’s een hand weigerde te geven, wat wellicht niets met smetvrees te maken had, maar alles met toetreding tot de islam. Dat alle slachtoffers in de hals werden gestoken wijst ook in die richting.

De 45-jarige dader, Mickaël, een administratief medewerker die verantwoordelijk was voor de informatica van de technische dienst, werd geboren in Fort-de-France, de hoofdstad van het Franse overzeese departement Martinique.  Volgens allerlei bronnen had hij zich een kleine twee jaar geleden tot de islam bekeerd, wat meteen verklaart waarom hij zijn vrouwelijke collega’s geen hand meer wilde drukken.  Dat hij zijn moordpartij met voorbedachten rade uitvoerde, staat buiten kijf.  Hij wist perfect wat hij deed. Zo gebruikte de man een keramisch mes met een lemmet van 30cm , niet op te sporen met de metaaldetectoren van de interne veiligheid.  Na een huiszoeking in zijn woning in Gonesse (Val-d’Oise), werd ook zijn echtgenote opgepakt. Had zij – een regelmatige bezoekster van de moskee – misschien ook problemen met de bazin van haar man?

Nu is het nog wachten op verklaringen. U kent het wel: “de licht gehandicapte man, die geen vlieg kwaad zou doen, was depressief maar nam al een tijdje geen medicatie meer. Heel zijn omgeving sprak van een vriendelijke en gedienstige man, een aardige man die oude dametjes hielp met het dragen van hun zware boodschaptassen”.

Ge zult maar familie van een van de slachtoffers zijn.

2 comments

  1. Dit is pas het begin. Misschien verandert er iets als ze een bekende politicus (die moslimcultuur vredelievend vindt) de nek af snijden.

Comments are closed.