Er zijn meer dan voldoende signalen die wijzen op een nakende recessie en een mogelijk nieuwe crisis. Dat is niet alleen het standpunt van het Vlaams Belang, want vooraanstaande economen delen dit inzicht ook. De Kamercommissie economie ziet het echter anders. Voor hen is de jongste economische evolutie geen prioriteit.

Er werd dus niet ingegaan op de vraag van het Vlaams Belang om de meerdere signalen die wijzen op een recessie en de invloed ervan op onze economie op de prioriteitenlijst te plaatsen. Het Vlaams Belang wilde van de signalen een prioriteit maken om zo een actieplan op te stellen om het tij te doen keren.

Wereldwijde economische crisis

Commissievoorzitter Stefaan Van Hecke vond dat er geen draagvlak was voor de behandeling van een mogelijke recessie of om een hoorzitting te organiseren. En dat terwijl buurland Duitsland steeds meer wordt geconfronteerd met een aanhoudende terugval van haar economische bedrijvigheid. Duitsland is namelijk een van onze belangrijkste handelspartners.  Vooraanstaande economen waarschuwen ondertussen steeds luider voor een wereldwijde nieuwe crisis.

Wereldvreemd

Vlaams Belang volksvertegenwoordiger Reccino Van Lommel: “Het is noodzakelijk dat we ons voorbereiden op een nieuwe crisis in belang van de werkgelegenheid. Met een begrotingstekort van € 13 miljard zou een onvoorbereide recessie alleen maar leiden tot een dieper gat. De commissieleden lijken wereldvreemd.”

Het Vlaams Belang is dan ook vastbesloten om in de bevoegde commissie initiatieven te blijven nemen om onze economie zoveel mogelijk te beschermen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Voor Kamercommissie economie is nakende recessie niet prioritair”

  1. Dit is inderdaad helemaal niet prioritair. Na onze Franstalige vrienden, vindt nu ook N-VA dit niet prioritair.
    We zullen wel lenen en de middenklasse verder belasten om de immigratie en de transferten verder te betalen.

Trending

%d