Vooruitzichten, cultuurchristendom en aanvallen van de leugenmedia

Nieuws en vooruitzichten met een alternatief-rechtse blik door onze vaste schrijver.

We hebben deze maand een hoop om naar uit te kijken in rechts-nationaal Europa. Ondanks dat het ook deze maand redelijk stil was, hebben meerdere organisaties hun jaarlijkse conferentie aangekondigd. Bijna allen richting het eind van het jaar. Dus pak uw agenda’s er maar bij en loop het lijstje samen met mij af.

Zo zal er zoals altijd de IJzerwake zijn op de laatste zondag van augustus, met als thema Vlaanderen Vlaams, Europa Europees!. Maar aan de overkant van het kanaal organiseren de Britten ook meerdere evenementen. Zo zal de Traditional Britain Group, een nationalistische denktank bestuurt door Lord Sudeley, die zich inzet voor High Toryism, hun conferentie de 19e van oktober houden. De sprekers zijn nog niet publiekelijk aangekondigd maar bestaan onder andere uit een “regeringsminister van een populistische Europese partij” en een “Poolse nationaal-conservatief”. Ook in Engeland organiseert voormalig BNP-jeugdleider Mark Collet een conferentie, in september. Verdere informatie is nog niet aangekondigd, maar wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Terug in Vlaanderen wordt op 17 november te Diest het congres Een Nieuw Europa georganiseerd door het Geopolitiek instituut Vlaanderen/Nederland. Mijn redacteur bij Counter Currents, John Morgan zal daar spreken en hoogstwaarschijnlijk zal ik het zelf ook bijwonen. Dus kom vooral.

Mocht men koeler Scandinavië willen opzoeken met deze temperaturen, dan is er het Scandza Forum in Copenhagen op 12 oktober met een hele rij aan bekende rechtse figuren, van Mark Collet, Millennial Woes tot Amerikaanse radio-bekendheden en intellectuelen uit de Scandinavische beweging. Het zal waarschijnlijk het grootste congres in Noord-Europa van dit jaar zijn. Alleen Erkenbrand ontbreekt in deze rij uitblinkers. Zij hebben hun jaarlijkse conferentie nog niet aangekondigd. Zodra dat wel gebeurt zal ik het in een van deze maandelijkse columns mededelen.

Wat betreft verdere gebeurtenissen, de aanval van de media op traditionele christenen gaat door. Met het wegvallen van activisme en evenementen door meer typische rechtse groepen (denk Voorpost, Identitair Verzet en anderen), hebben de media zo lijkt het hun pijlen maar gericht op andere conservatieve elementen die onwelgevallig zijn voor de liberale orde. De Volkskrant lanceerde een aanval op een kleine kring katholieke en christelijke intellectuelen, maar met name katholieken, onder de titel neo-tridentijnse hipster fascisten, o.a. welbekende Zuid-Afrika activist Marcel Bas, Tom Zwitser van uitgeverij de Blauwe Tijger en het kon uiteraard niet ontbreken, Civitas Christiana werden onder de loep genomen.

Christelijke politiek lijkt enigszins een terugkeer te maken met de opkomst van Forum voor Democratie en haar flirten met een romantische visie van traditioneel christendom, waar zij vooral de SGP mee lijkt te willen paaien en de meer conservatieve CDA en CU-kiezers die hun partijen te veel naar links zien opschuiven. Of er een authentiek christelijke sympathie achter schuilt is een mysterie, maar het is een welkome afwisseling met de vijandigheid die christenen al decennia ervaren vanuit de gevestigde orde en samenleving. Het tekenen van de Nashville-verklaring heeft mogelijk ook wat slaperige linksen en liberalen wakker geschud die even vergeten waren dat christenen ook een morele gedragscode hebben die bepaald niet liberaal is noch dient te zijn.

Dus zijn zij in de aanval gegaan. De auteurs van dit stuk in de Volkskrant zijn Annieke Krannenberg en Hassan Bahara, die ook achter smadelijke artikelen zaten tegen Erkenbrand. Als u ooit door hen benaderd wordt voor een artikel, doe het dan niet. Zij zullen u alleen pogen zwart te maken.

One comment

  1. “Ik ben polariserend Populist en daar ben ik fier op” , elke oikofobie smet is mij vreemd. “Populist” promoveerde op heel korte tijd van meesmuilend uit de Linkse duim van journaille canaille gezogen belediging tot inmiddels fier gedragen geuzennaam, tot spijt van elke PoCo-gazettenpraat schrijvelaar die het benijdt.

Comments are closed.