Veel nationalistische energie is naar de jeugdafdeling van FvD gegaan

Over de maand juni is er weinig te rapporteren over gebeurtenissen en verschuivingen op rechts. Met het einde van de verkiezingscyclus zien we electoraal weinig gebeuren op het moment, dus valt ook een hoop activisme stil. Nationalistische partijen zijn nog altijd bezig met consolideren van hun verkiezingswinst en aan het onderhandelen over verhoudingen binnen het Europees Parlement. Veelal onopmerkelijke werkzaamheden in de achterkamertjes.

Poetin stelde deze maand dat liberalisme haar beste tijd gehad heeft, iets waar EU-leiders sputterend tegen protesteerden. Donald Tusk nam het op zichzelf om de verplichte beschuldigingen van autoritarisme en ondemocratisch beleid aan Poetins adres te richten. Iets waar de man uiteraard niet van onder de indruk was. De EU heeft te weinig geleden in de recente verkiezingen en voelt zich sterk genoeg in het zadel om weer in de aanval te gaan tegen Poetin, Salvini en anderen. Dit ondanks Merkels recente tekenen van fysieke aftakeling. De stille kracht achter de EU zou zomaar eens onvrijwillig op moeten stappen vanwege gezondheidsklachten.

Ondertussen gaan in de media de doorlopende, standaard smeercampagnes tegen nationalisten door. Civitas Christiana werd wederom aangevallen als zijnde ideologisch gevaarlijk nabij ‘extremisme’ vanwege haar bijbelvast katholicisme, wederom in het AD, een krant die een fascinatie lijkt te hebben met de groep. Het ging om het feit dat Civitas Christiana tegen transgender voorleesuren voor kinderen in publieke bibliotheken demonstreerde en tegen homo manifestaties. In Vlaanderen wordt Dries Van Langehove nog altijd vervolgd, een proces dat nu al een half jaar of meer duurt en een beetje deel van het behang is geworden. Niets op te merken daar, tot er een uitspraak komt.

In de zomermaanden is het vaak wat stiller kwa activisme en bijeenkomsten. Mensen zijn op vakantie of bezig met de familie. Veel demonstraties of activisme valt dan ook niet te verwachten. Het is überhaupt al een tijd vrij stil in de Nederlandse Beweging, op wat bijeenkomsten hier en daar na van nieuwere groepen of juist besloten bijeenkomsten van veteranen. Het stokje lijkt te worden overgenomen door het Forum voor Democratie, dat zich volop in de media weet te profileren. Een creperende PVV laat weinig van zich horen en veel nationalistische energie is naar de jeugdafdeling van FvD gegaan, JFvD, dat in juni een zwaar bekritiseerde bijeenkomst hield.

Het betrof 3 onderwerpen: de rechtgerugde, vernieuwende toespraak van Frederick Jansen de JFvD-leider, een uiteenzetting over IQ en demografie van Dr. te Nijenhuis en een verhandeling over vrouw-man relaties door ‘pick up artiest’ Tom Gorny. Allen bevonden zich buiten het dogma van links en resulteerden dientengevolge in een enorm mediakabaal over extremisme en beschuldigingen van allerlei bruine sympathieën. (Voor links is elke mening die afwijkt van sociaal constructivisme, egalitarisme en progressivisme automatisch ‘bruin’, onafhankelijk van haar achterliggende filosofie en redenering.)

Op het gebied van de censuur was er een interessante ontwikkeling. Een manager van google werd gefilmd met verborgen camera’s door Project Veritas, een groep van onderzoeksjournalisten. In de video vertelt ze dat Google het als hun missie ziet een ‘Trump situatie in 2020’ te voorkomen en ze vertelde dat het zoekalgoritme geprogrammeerd is om sturend te zijn. Dat wil zeggen, linkse videomakers op YouTube te bevorderen en (voor links) onwelgevallige zoekresultaten op google te censureren. Een andere werknemer kwam ook naar voren en vertelde anoniem over de bedrijfscultuur, die is gericht op het censureren van rechts-nationalistische en conservatieve ideeën. Naar aanleiding van deze informatie hield het Amerikaanse Congres een hoorzitting over Google, waar vrij weinig uitkwam. Wat goede citaten maar verder geen straffen of nieuwe wetgeving.

Ook in de maand juni werd Dr. Ricardo Duchesne, oprichter van het Council of European-Canadians en hoogleraar sociologie, gedwongen met vervroegd pensioen te gaan naar aanleiding van enkele pro-blanke uitspraken, maar met name vanwege zijn samenwerking met de meer nationalistische Amerikaanse alt-right. Hij publiceerde bij Arktos een boek met als titel Faustian Man in a Multicultural Age. Maatschappelijke uitsluitingen zoals deze zijn de reden waarom hoger onderwijs onder linkse regie blijft en waarom de beschuldigingen van vooringenomenheid überhaupt ontstaan.

Dat is het meest interessante nieuws over maand juni. Hopelijk gebeurt er in juli wat meer nieuwswaardigs.

2 comments

  1. er is genoeg te melden maar dat willen jullie niet zeggen

    1. Nou Harry, aan jou dan de eer om ons dat allemaal te vertellen.

      We zijn benieuwd.

Comments are closed.