Luc Vermeulen: ‘Lillo en nationalisme’

In de nasleep van de verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang heeft Luc Vermeulen, één van de boegbeelden van de Vlaamsnationale beweging ‘Voorpost’, zijn gedachten op papier gezet na een bezoek aan het kleine Antwerpse havendorpje Lillo.  Het lezen waard!

Lillo en Nationalisme

Eén van mijn kameraden, oud-leider van de Chiro, werd 80 jaar en er werd een verrassingsfeestje georganiseerd in een stemmig café in het polderdorp Lillo. Een authentiek cafeeke van in de tijd van toen.  Het was lang geleden dat ik dit polderdorp nog bezocht had en van de gelegenheid heb ik dan ook gebruik gemaakt om even een toer te maken langs de Schelde, het haventje en het ‘Plein’ (het centrum van Lillo) met zijn gezellige drank- en eetgelegenheden en zijn mooie en groene omgeving met enkele bijzonder mooie dreven.

Nog niet geweest in Lillo, of lang geleden?  Zet het dan maar op je ‘te doen’-lijstje. Vergeet dan ook niet het bijzonder interessant en uitgebreid Poldermuseum binnen te lopen.  En wanneer men dan door dat knappe museum loopt dan dringt het nog eens door, heel diep, waarvoor we vechten. Dan voelt ge in al de vezels van uw lijf: dat is hier van ONS.

Dan ziet men hoe onze voorouders leefden en hoe dat alles door de jaren heen geëvolueerd is. En dan besef je met des te meer overtuiging dat geen vreemden ons hier moeten komen vertellen hoe wij moeten gaan leven.

Dan moet men ons geen godsdienst komen opdringen die de onze niet is en die hier niets te zoeken heeft.

Dan moet men onze kinderen niet naar moskeeën sleuren en moet men geen openbare ruimten inpalmen om islamfeesten en gebedsmomenten te organiseren op straten en pleinen.

Dan moet men geen halalvoedsel door onze strot willen duwen en al zeker niet in ONZE scholen.

Blijf met je pikkels af van onze wijze van leven, van onze tradities, van onze gebruiken. En weet je waarom? Omdat het hier ONS Vlaanderen is, niet dat van jullie. En kom je naar hier, dan moet je de keuze maken: of je aanpassen, of vertrekken naar daar waar je je beter zal voelen, naar daar waar jij je thuis zal voelen.

Maar hier, dat is van ONS. Wat we hier hebben dat komt van onze voorouders. Door de jaren heen, door de eeuwen heen hebben onze ouders, onze grootouders en overgrootouders dit alles opgebouwd en doorgegeven. Dit Vlaanderen zit in onze genen met zijn belforten en kathedralen, met Zwarte Piet en de Paasklokken, met de kerstmarkten, met zijn kunstenaars, met de gilden en de dokwerkers, met de Schelde en de IJzer. En hoe meer men dit Vlaanderen wil ontwrichten en het zijn eigenheid wil ontnemen door het importeren van honderdduizenden vreemdelingen met alle ellende, overlast en criminaliteit als gevolg hoe groter het verzet zal worden. Hoe groter het Vlaams Belang zal worden.

Racisten? Niks racisten.  Wel houden van onze mensen, houden van wat van ons is, houden van onze tradities. Ons thuis kunnen voelen in ONZE eigen steden en gemeenten. Dat is gezond nationalisme.

En wij wel wij geven niets prijs of we vechten er voor.

WIJ GEVEN NIETS PRIJS OMDAT HET VAN ONS IS!

Luc Vermeulen

4 comments

  1. Zo heb ik het ook van mijn ouders en grootouders meegekregen en tracht ik het ook aan mijn kinderen en kleinkinderen
    door te geven. Prachtig verwoord Luc. Zo krijg ik terug zin in de Vlaamse toekomst.

  2. Luc, koene veteraan, als 70-jarige generatiegenoot begrijp ik uw betoog volkomen. Ook ik geraakte in een zalige vervoering bij mijn eerste bezoek aan het Poldermuseum, dat recentelijk het streekbier “Grote Klos” lanceerde wat ik hoop eerstdaags met volle goesting te mogen degusteren. Nostalgie koesteren brengt onze “Vlaanderen Vrijstaat” echter geen vadem dichterbij. Het is aan de jeugd van onze sibbe(n) om ons legaat aan hen verder uit te bouwen, in eerste instantie door bressen te schieten in de wallen van het Cordon “Discriminatoir”, want dat is het in facto. Immers “discriminatie op basis van politieke overtuiging” is één der negentien wettelijk erkende discriminatiegronden. Zelfs UNIA kan niet anders dan dat vermelden op hun webstek, waarschijnlijk dik tegen hun multiKULturele goesting en met lange tanden….

Comments are closed.