In de stad Christchurch, gelegen op het onderste eiland van Nieuw-Zeeland, hebben enkele schutters vanochtend het vuur geopend in twee moskeeën, met als gevolg zeker 49 doden en nog eens 48 gewonden. In de Lindwood-Moskee zijn 7 doden gevallen en 41 doden zijn te betreuren bij de Al Noor-Moskee, 1 persoon is in het ziekenhuis overleden. Één dader zijn activiteiten tijdens de schietpartij waren rechtstreeks op het internet te zien. Er zijn 4 vermeende daders opgepakt, 3 mannen en 1 vrouw. Het nationale veiligheid dreigingsniveau van het land is direct verhoogd naar ‘hoog’.

De politie van Christchurch is massaal uitgerukt en ze beschermt op het moment de moskeeën, evenals het ziekenhuis waren de slachtoffers terecht zijn gekomen. Minister-president Jacinda Ardern omschreef de gebeurtenis als een terroristische aanslag en als een ‘ongeziene’ situatie en liet verder nog weten dat;

“Het is duidelijk dat dit enkel als een terroristische aanslag kan worden omschreven. Van wat we nu weten, lijkt het erop dat het goed is voorbereid. Er zijn bij de verdachten hun voertuigen nog twee explosieven gevonden en onschadelijk gemaakt.”

Over de daders is enkel bekend gemaakt dat één onder hen de Australische nationaliteit heeft en één begin twintig is en voor moord is aangeklaagd. Geen van hen stond op de lijst voor mogelijke terroristen, die door inlichtingendiensten in de gaten worden gehouden. De motieven voor de schietpartij zijn nog onduidelijk, mogelijk is het een reactie op de duizenden doden die de islamitische terreur de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Nieuw-Zeeland: 49 doden en 48 gewonden bij schietpartij moskeeën”

  1. Het maakt niet wie een aanslag pleegt of het nou een land is dat bombardeert of individuen ,onrecht is onrecht.Men moet het een niet erger vinden dan het ander.Terreur kent geen religie.Door iemand christenterrorist te noemen , worden zij doelwit waar ze als minderheid leven, net als westerse moslims dat worden bij het woord moslimterrorist.

  2. Antoon Masscho

    Eenzame wolven ??? Verwarde personen ???

  3. Verwarde man schiet mensen neer te … en dit heeft niets te maken met … enzovoort. Dit gekende verhaaltje zullen we nu niet te horen krijgen op de officiële media. Integendeel !

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading