Zware terreuraanval met auto op carnavalstoet Aalst: bloedbad enkel door toeval vermeden

In Aalst is gisteren bij de beroemde carnavalstoet naar bekend islamitisch voorbeeld een terreuraanval gepleegd met een auto.  De wagen scheurde het parcours op, maar toevallig net op een plek waar er een grote ruimte tussen twee carnavalsgroepen ontstaan was.  De wagen crashte daardoor op een nadarhek, zonder veel erg, en de agressieve bestuurder – gewapend met een knuppel – werd door moedige Vlaamse omstaanders overmeesterd.  De leugenpers was er als de kippen bij om het een daad van een ‘verwarde oudere man’ te noemen, maar de feiten zijn anders:  de nummerplaten van de wagen waren afgeplakt als voorbereiding op een aanslag, het voertuig was voorzien van een knuppel, de man verklaarde dat hij ‘de stad een lesje wou geven’, de man gedroeg zich zeer agressief, was zeer sterk en kon pas gearresteerd worden nadat politieversterking was aangevoerd.  Op beelden is ook geen ‘verwarde oudere man’ te zien, maar een man van eerder middelbare leeftijd in sportieve kledij met sneakers en sportbroek.  Intussen werd ons bevestigd dat het om een allochtoon gaat, een Roma-zigeuner. ‘Die vent is een tikkende tijdbom’, zo klinkt het in Aalst. 

De man die de aanslag in Aalst pleegde: op sportieve sneakers, in sportieve kledij en joggingbroek. Ziet hij er volgens u uit als een ‘verwarde oudere man’, zoals de leugenpers beweert?

De carnavalsstoet van Aalst is ongetwijfeld de bekendste van Vlaanderen.  In grote delen van Vlaanderen wordt carnaval helemaal niet gevierd, maar in Aalst gaat zowat de hele bevolking collectief uit de bol.  De stad van de ‘Ajuinen’ (zoals ze in carnavalstijd genoemd worden) is trots op fenomenen als de ‘Voile Jeanetten’, waarbij alle mannen verkleed als vrouw de malloot uithangen.  Voor mensen die niet in de traditie zijn grootgebracht is het soms moeilijk te begrijpen; maar historici leren ons dat deze feesten al in de Middeleeuwen werden gevierd, soms tot wanhoop van de Kerk, en misschien zelfs teruggaan op Romeinse en zelfs voor-Romeinse Germaanse of Keltische tradities.

Een aspect van het carnavalsfeest dat de voorbije jaren voor opzien zorgde is dat er traditioneel met alles de draak kan gestoken worden, en dat niemand – geen gezagsdrager, geen taboe, maar ook geen religie – vrij is van kritiek.  En daar begint het schoentje te knellen, natuurlijk.  De voorbije jaren is er herhaaldelijk vanuit de politiek aan de carnavalsgroepen gevraagd om (zelf)censuur toe te passen, en ver te blijven van zaken die de lichtgeraakte moslims voor het hoofdje kunnen stoten:  geen bebaarde profeten, geen maagden in de Allah-hemel, geen nepterroristen met bomgordels of speelgoedkalasjnikovs.

Maar wie schrik heeft, krijgt ook slaag.  Zelfs ontdaan van moslimkritiek is een carnavalsfeest, net zoals eigenlijk élk feest, voor moslims een gruwel.  Mannen en vrouwen mogen er gelijk aan deelnemen, er wordt (veel) alcohol gedronken, er wordt gefeest en gedanst…  Voor moslims is dat allemaal ‘haram’, zondig.  En dus was het maar een kwestie van tijd voor er een aanslag zou komen.  In de voorbije jaren had Aalst zich daar dan ook al grondig op voorbereid, met betonblokken langs de route, massa’s politie en camera’s.

Maar nu heeft een allochtone man, die zich goed voorbereid had, het parcours dus kunnen oprijden met een moordwapen, een auto.  De realiteit is:  Aalst is maar nipt ontsnapt aan de gruwelijke beelden van Nice en Stockholm, waar mensen vermorzeld werden door razende trucks, en verpletterde kinderlijken achterbleven.  En de betonblokken en de vele politie-agenten hebben dat niet kunnen verhinderen…  Specialisten hebben er al voor gewaarschuwd: nu Islamitische Staat militair verslagen is in Syrië is het gevaar niet geweken, verre van.  Hun oud-strijders keren triomfantelijk terug, worden als helden onthaald door de moslimgemeenschap bij ons, en zullen de volgende jaren vele moslims aanzetten tot extremisme.  Of deze Roma-zigeuner een moslims is weten we (nog) niet, maar Roma-zigeuners in onze contreien komen doorgaans vanop de Balkan, en dat zijn inderdaad in overgrote meerderheid moslims.  Dat hij een gevaar is, is al langer bekend. ‘ De vent is een tikkende tijdbom’, zo klinkt het bij een Aalstenaar, ‘Hij heeft al jaren in de cel doorgebracht, maar gaat gewoon door.  Het was alleen maar een kwestie van tijd voor hij zware schade zou aanrichten’.  ‘Hij woont in een sociaal appartement en het is vrijwel elke nacht prijs’, vertelt ons een andere burger uit Aalst:  ‘Zwaar verslaafd roepen en tieren, dealen, vechten…  Maar de sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco of de politie willen of kunnen niets doen.  En nu wordt hij dus zelfs na zo’n feiten gewoon weer vrijgelaten.  Ongelooflijk.’

De mislukte aanslag in Aalst doet sterk denken aan de gelijkaardige aanslag in Antwerpen van maart 2017, waarbij een Noordafrikaanse man van Franse nationaliteit, Mohamed R., aan grote snelheid over de Meir raasde, maar geen slachtoffers kon maken.  De leugenpers toeterde luid dat het ‘geen aanslag’ was, maar al snel bleek de man inderdaad bekend te staan als extremistische moslim.  Ook in zijn wagen bleken wapens te liggen.

Heb je meer info over de aanslag in Aalst?  Alle info welkom via privébericht via onze Facebookpagina.

Verpletterde en verhakkelde lijken van niet-moslims, inclusief vele kinderen, in Nice na de aanslag door de islamterreur met een voertuig. Van deze beelden blijven we in Aalst gelukkig gespaard, maar het was close.

3 comments

  1. Wat een opgeblazen paniekverhaal is me dat hier.. Jullie vermelden toch zelf dat het om een Roma zigeuner gaat ? What the fuck heeft dat nu met Syrië, islamitische staat en andere moslimpropaganda te maken die door racisten constant worst aangehaald om de bevolking schrik aan te jagen..

  2. Daaraan zie je dat je bepaalde culturen niet kan mixen met onze westerse samenleving.
    Maarja de mainstream media zal ons wel een opinie opdringen waardoor de politiekers gewoon verder doen met de fail waar ze nu me bezig zijn.
    Als we het ook niet allemaal zelf doen eh….

  3. Ja de oorlog is niet gestart maar is al jaren bezig alleen de politiek wilt de mensen iets ander doen geloven,maar de tijd zal het wel bewijzen helaas dan is het te laat je moet het vuur doven voor de hele stad afbrand is mijn mening.

Comments are closed.