De burgemeester van Brussel, Close, en de zogenaamde ‘minister-president’ van het zogenaamde ‘Brusselse gewest’, Rudi Vervoort, allebei van PS-signatuur, hebben zopas laten weten dat ze de voor zondag geplande rechtse ‘Mars tegen Marrakesh’ verbieden. Die aanslag op de vrije meningsuiting wordt zonder verpinken gebaseerd op de inhoud van de politieke mening die de organisatoren willen verkondigen: een optocht met kritiek op het immigratiebeleid is volgens de twee PS-dictators te beschouwen als een ‘bruine mars’, en dus onaanvaardbaar. De organisatoren leggen zich hier niet bij neer, stappen al zeker naar de Raad van State en overleggen verder over wat er eventueel zondag staat te gebeuren.

Het lijkt erop dat het grote succes van de door rechtse jongerenverenigingen aangekondigde mars tegen Marrakesh, toch al zeker op Facebook, voor zenuwachtigheid zorgt in Brusselse politieke kringen. Het evenement, gedragen door studentenverenigingen KVHV en NSV, jongerenbeweging Schild en Vrienden, Voorpost, Vlaams Belang Jongeren, jongereninitiatief ‘Make Vlaanderen great again’ en ons eigen REACT, heeft intussen op Facebook de 11.000 aanwezigen overschreden. De N-VA wil als partij niet deelnemen, maar tal van lokale N-VA-leden en -afdelingen willen erbij zijn. Zelfs als maar 1 op 4 van de 11.000 Facebookfans komt (maar jullie komen natuurlijk allemaal!) zal dat een indrukwekkende betoging opleveren.

Op een vergadering gisteravond in Gent, waar de gemiddelde leeftijd vooraan in de 20 was, was het enthousiasme groot. ‘Voor de eerste keer overschrijden we de tegenstellingen tussen onze verenigingen om samen te werken voor de redding van ons land van de massa-immigratie’, zo klonk het. ‘ En we gaan een instrument van politieke actie dat tot nog toe eigenlijk enkel door links werd gebruikt, het massaal op straat brengen van mensen, nu eindelijk ook eens voor de goede rechtse zaak gebruiken. De maat is vol, het wordt tijd om in actie te komen. ’

Een verbod werd op dat ogenblik al denkbaar geacht, maar er werden twee constructieve stappen gezet om de eventuele bezwaren van Brussel tegemoet te komen: er werd een stevige eigen ordedienst opgebouwd, die zal waken over het volgen van de richtlijnen (waaronder een verbod op het aanrichten van vernielingen), en er werd zelfs beslist eventueel akkoord te gaan met een statische manifestatie op het symbolische Schumannplein, in de Europese wijk. Toch waren er al bedenkingen te horen: ‘In Brussel is de vrije meningsuiting al lang afgeschaft voor rechts, de PS zal nooit toelating geven voor een democratische manifestatie met Vlaamse kritiek op hun slechte immigratiebeleid.’

Die voorspelling bleek inderdaad juist, want vandaag volgde dus het verbod. Dat is kompleet onwettig: De Belgische grondwet voorziet dat de vrije meningsuiting gewaarborgd is, en dat de preventieve censuur verboden is: een bestuur mag de toelating van een manifestatie nooit laten afhangen van de inhoud van de mening die er zal geuit worden. Wat Close en Vervoort hier doen is manifest de grondwet overtreden, en dictatoriaal optreden. Dat hoeft uiteraard niet te verwonderen, nu we zowaar zelfs een dictatoriale regering Michel-II hebben die denkt dat ze het land mag besturen met amper een derde van de zetels in het parlement!

Namens de organisatoren liet de woordvoerder, Filip Brusselmans, meteen weten dat zij dit verbod in geen geval aanvaarden. ‘We gaan ons nog verder beraden over wat ons te doen staat’, zo liet hij weten, ‘ maar de kans is alvast groot dat we in een spoedprocedure naar de Raad van State trekken om dit onwettige verbod te laten intrekken.

Door onze optocht een ‘bruine mars’ te noemen hebben Close en Vervoort openlijk aangegeven dat ze ons enkel om politieke redenen een verbod opleggen, en dat is in een vrij land onaanvaardbaar. Ook wij hebben recht op onze vrije meningsuiting.’

De leugenpers probeert intussen actief de mobilisatie voor de Mars te verstoren door hysterische verhalen te verzinnen  over honderden woeste hooligans die zich zouden willen mengen onder de Mars om allerlei onnoemelijke dingen te doen. Vooral de linkse onzinkrant De Morgen loopt weer eens voorop.  De bedoeling is ‘gewone mensen’ af te schrikken om zondag naar Brussel te komen. ‘ Er is hoegenaamd niets om je zorgen over te maken’, zo klinkt het bij één van de verantwoordelijken van de ordedienst van de organisatie. ‘Wij zullen klare richtlijnen uitwerken, waaronder een oproep om geen enkele vorm van privé-eigendom te beschadigen, en we zullen een ordedienst hebben die daarop toeziet. Al wie met ons wil meedoen, voetbalfan of niet, is van harte welkom; al wie andere plannen heeft vragen we vriendelijk om weg te blijven.  En niemand kan gestraft of vervolgd worden voor wat iemand anders doet.

Laat u dus niet bangmaken:  onze mening in onze hoofdstad uiten is onze plicht én ons recht.  Het moet zondag massaal en vastberaden duidelijk worden dat deze nepregering ‘Michel II’ geen draagvlak heeft, dat de massa-immigratie moet stoppen, en dat dat slechte Marrakeshpakt maar op één plek thuishoort: in de vuilnisbak. Tot zondag om 12 uur in Brussel!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “‘Mars tegen Marrakesh’: PS-dictators verbieden, organisatoren gaan door”

 1. marc van Kerckhoven

  Uiteraard mag men alleen betogen vanuit linkse hoek.
  Het links gespuis is gewoon om alles kort en klein te slaan en deze linkse beleidsmakers geven hen vrijgeleide.
  De collaborateurs van de islam en de verraders van hun eigen volk dienen hiervoor gestraft te worden.

  Dit kan niet blijven duren, het hek is van de dam, waar wachten we op, tot men ons het leven onmogelijk maakt en dat we verdreven worden uit onze eigen huizen. Alles wordt ons afgenomen en aan de zogezegde vluchtelingen gegeven….

  Als dit blijft voortduren komt er nog een burgeroorlog van, weg met het links beleid tot vrijwaring van onze toekomst en de door ons opgebouwde sociale zekerheid over vier generaties heen, zal wegvloeien in de kortste keren.

  Vlamingen eerst in Vlaanderen, Walen in Wallonië, Europeanen in Europa !

  Laat ons Brussel verkopen aan Europa en maak er een cordon sanitaire van!

 2. De slavernij was ooit een lucratieve handel tussen Afrikaanse stamhoofden, die hun eigen volk verkochten, en Arabische en Europese stamhoofden die gretige kopers waren, onder het mom van beschavingswerk.
  Heden is migratie een lucratieve handel tussen EU stamhoofden, die hun eigen volk misprijzen, en Afrikaanse en Arabische stamhoofden die grondstoffen en ‘human resources’ leveren, onder het mom van ‘verrijking’.
  Niets nieuws onder de zon …en Vae victis, inderdaad.

Trending

%d bloggers liken dit: