Fake News is een veelgebruikte term van de mainstreammedia om kleinere media en berichten op sociale media af te doen als nonsens. Dat brengt de gevestigde media in een bevoorrechte positie waardoor deze denken zich alles te kunnen permitteren. Wanneer deze media het bovendien nodig vinden de morele meerdere te spelen, loopt het al helemaal fout en al zeker als zenders, specifiek gericht op kinderen, zich bezondigen aan dit belerende vingertje… en zelf Fake News verspreiden.

We lazen – eerder toevallig – op de webstek van het Vlaamse kindernieuws Karrewiet, van kinderzender Ketnet, het verschil tussen de Republikeinen en de Democraten in Amerika. Karrewiet, dat 12 voltijdse werknemers telt en dagelijks een 100.000-tal kijkertjes (cijfers 2016-2017) tussen de 8 en 12 jaar bedient, is één van de tentakels van de VRT. De VRT, met een budget van 286,6 miljoen euro belastinggeld, waarvan 28,6 miljoen naar Ketnet gaat, beseft goed genoeg welke impact een kindernieuws als Karrewiet kan hebben bij de beïnvloeding van kinderen. En dat het weinig neutraal verloopt zal je dan ook niet verbazen.

Op de webstek van Karrewiet wordt het verschil uitgelegd tussen de twee grote politieke spelers in de Verenigde Staten. En dat gaat als volgt:

De Democratische Partij komt op voor mensen die het moeilijk hebben: armen, zieken, arbeiders. Ze willen dat er voor iedereen een ziekteverzekering komt en ze vinden ook het milieu belangrijk. De Democraten vinden dat mensen veel vrijheid moeten hebben. Homo’s moeten bijvoorbeeld het recht hebben om te trouwen. Maar ze vinden ook dat de overheid verantwoordelijk is voor zijn burgers.

kzl2.png

De Republikeinse Partij van Mitt Romney komt op voor mensen die veel geld verdienen. Wat je verdient, mag je houden en dus willen ze zo weinig mogelijk belastingen vragen. De overheid mag zich niet te veel bemoeien met het leven van de burger, elke burger is verantwoordelijk voor zichzelf. Misdadigers moeten volgens hen streng gestraft worden. De republikeinen houden niet van verandering en vinden christelijke waarden heel belangrijk. Ze zijn bijvoorbeeld tegen het homohuwelijk.

kzl.png

Veel hoeven we hier niet aan toe te voegen, buiten misschien het feit dat het vreemd is dat de Republikeinse partij wordt omschreven als “De Republikeinse Partij van Mitt Romney”. Immers, de partijleider is president Donald Trump, de tweede in lijn is Mike Pence en de voorzitter is Ronna Romney McDaniel, een andere Romney dus… Karrewiet heeft zijn eigen pagina niet meer bezocht sinds de kandidatuur van Mitt Romney voor het presidentschap van de VSA vermoeden we. Maar dat geheel terzijde.

De VRT neutraal? Vergeet het maar! Jammer en eigenlijk schandalig dat ook de kinderen daarin worden meegesleurd. Wij vertrouwen echter op het gezond verstand van onze bengels. Eerder vroeg dan laat beseffen ze hoe de vork écht aan de steel zit.

vrtcvrtc2

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Karrewiet (kindernieuws VRT) liegt kinderen voor over situatie VSA: Democraten zijn goed want tegen armoede, Republikeinen slecht, want homofoob”

  1. Door het internet valt de waarheit niet meer te omzeilen! Ook al willen ze dat inperken, maar dat gaan de kinderen ook merken, want die zitten hele dagen achter de pc! Nee het duveltje is uit doosje er is geen weg terug!

  2. Ketnet heeft overschot van gelijk: je kan als vet met belastinggeld gespekte OPENBARE omroep niet vroeg genoeg waarschuwen voor jeugdbederf door Schild en Vriendjes (LOL).

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading