Vandaag gaat in de rechtbank van Leeuwarden dag twee van het strafproces van start tegen de groep Friezen die het vorige jaar de snelweg blokkeerden. Reden hiervoor was het tegenhouden van een groep extreemlinkse activisten die vanuit Amsterdam met bussen onderweg waren om de intocht van Sinterklaas in Friesland te verstoren. Waar het Openbaar Ministerie (OM) nimmer overgaat tot vervolging wanneer extreemlinks protesten van andersdenkenden verstoort, bleek nu vrijheid van demonstratie wel een grond te zijn voor vervolging.

De rechtszaak tegen 34 Friese A7-blokkeerders is gisteren begonnen. Hieronder bevindt zich ook de landelijk bekende Friese verdediger van Zwarte Piet Jenny Douwes. Volgens het OM gaat het in deze strafzaak niet over de vraag of Zwarte Piet een uiting van racisme is, maar hebben de Friezen de anti-Zwarte Piet-activisten belet om te demonstreren en worden ze daarom vervolgd. De blokkeerders beweren daarentegen dat ze hun kinderen en andere feestvierders wel moesten beschermen tegen de relschoppers.

Terwijl de extreemlinkse activisten bijval ontvangen vanuit het Nederlandse partijkartel en de hogere burgerij, is onder gewone mensen een overweldigende bijval voor de Friezen die opstonden tegen deze multiculturele invasie. Op diverse snelwegen verschenen dan ook spandoeken en via de sociale media spraken velen hun steun uit voor hen die opkwamen voor hun kinderen en het traditionele Sinterklaasfeest.

Hoewel het enkel een juridische kwestie lijkt, met mogelijk zware celstraffen tot wel 9 jaar, is het ook een botsing tussen een kosmopolitische klasse en haar overheid tegen gewone mensen die hun cultuur en buren willen beschermen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Showproces tegen Friese pro-Zwarte Piet demonstranten onderweg”

  1. […] de 34 verdachten gaat het, mits ze schuldig worden bevonden, om taakstraffen en of opsluiting. Het showproces wordt omringd door een opleving van Fries nationalisme en brede steun vanuit de Nederlandse bevolking […]

  2. We belanden kalmaan in een extreem linkse bolschewistische dictatuur, waarbij we geen recht op vrije meningsuiting meer hebben en vernietiging van ons cultuurgoed, compleet met stalinistische showprocessen!

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading