Kent u het mantra nog als zou de immigratie een verrijking zijn voor de maatschappij? Leugens en prietpraat! Want wat lezen we vandaag in De Tijd? “De economische schade en het imagoverlies bij buitenlandse investeerders nemen toe.” En wat staat daar tegenover? Niets, nada! Meer bepaald de transportsector is zwaar misnoegd over de huidige gang van zaken die veroorzaakt wordt door illegalen die in vrachtwagens proberen te klimmen.

Lode Verkinderen van de beroepsorganisatie Transport en Logistiek Vlaanderen aan De Tijd: “Tussen Groot-Bijgaarden en Calais, 200 kilometer lang, is er geen enkele plek meer voor chauffeurs om hun verplichte rusttijden te nemen.” Het resultaat laat zich al raden: vrachtwagenchauffeurs zien zich verplicht hun rusttijden op te nemen op af- en opritten. Een levensgevaarlijke situatie, maar noodzakelijk willen ze geen boetes krijgen omdat ze te weinig rusten.

Een ander wraakroepend probleem zijn de andere opgelegde boetes waar de illegalen voor zorgen: “De container- en overslagbedrijven bij Zeebrugge leggen ook boetes op aan truckers die met migranten in hun laadruimte worden aangetroffen. Het gevolg is dat steeds meer truckers zich bewapenen, onder meer met loden staven en knuppels, om de migranten desnoods van hun vrachtwagen te ranselen.” aldus de gouverneur van West-Vlaanderen.

Maar dat is nog niet alles: “Zo worden ladingen met gevoelige producten als voeding, drank, chemie en farma meteen verbeurdverklaard als er migranten tussen worden aangetroffen. Dat leidt tot het verlies van duizenden ladingen en miljoenen euro’s schade per jaar.” En nog: “Transportbedrijven klagen over nog eens tienduizenden euro’s schade per maand aan trucks.

Voor de transportsector is het genoeg geweest: “Het parkingplan van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) voor een betere beveiliging overtuigt […] niet. De uitvoering is te traag en het is niet ingrijpend genoeg.” Ongetwijfeld missen we iets in de strategie van de regering, maar wanneer een belangrijke economische sector miljoen euro’s verliest door illegalen, lijkt het ons moeilijk vol te houden dat immigratie een verrijking is. Maar dat zal wel aan ons liggen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Transportsector verliest miljoenen euro’s door illegalen: “Ben Weyts’ ‘parkingplan’ werkt te traag en is niet efficiënt!””

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Geen compensatie? Platleggen dat vervoer: geen voedsel, geen medicijnen, etc. Misschien wordt dat tuig in Brussel dan iets wakkerder.
    Leger mee met de vrachtwagens in colonne? Zal wel niet “humaan” zijn, maar toen dezelfde ellende aan de hand was met schepen en bewapende beveiligers niet mee mochten van de Overheid, schoot Rusland een paar boten van de Afrikaanse bendeleden tot flarden en het was meteen afgelopen. (KNIP)

  2. Geen nood, alle kosten worden omgeslagen, wij betalen graag mee, kotz.

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading