In juli van dit jaar meldde ReAct dat er meer dan 25 miljoen euro via het NLA-programma naar allerlei organisaties van de oppositie in Syrië was overgemaakt. In dit land woedt sinds 2011 een burgeroorlog. De Nederlandse regering wilde geen inzage geven waar de gelden daadwerkelijk terechtkwamen en zo kon eenieder tot op heden enkel met zekerheid stellen dat ze daar de oorlog ondersteunde. Uit onderzoek van Nieuwsuur en Trouw blijkt nu dat meerdere groeperingen in Syrië zijn gesteund die door ons eigen Openbaar Ministerie als terroristisch worden bestempeld.

Deze schokkende informatie is nu voor het eerst uitvoerig onderzocht en door twee grote media aan het publiek gepresenteerd, het gaat om het televisieprogramma Nieuwsuur op de publiek omroep en het landelijke dagblad Trouw. Het gaat bijvoorbeeld om de terroristen van Jabhat al-Shamiya (‘Levant Front’), die door het Nederlands Openbaar Ministerie als salafistisch en jihadistisch worden omschreven en streven naar de oprichting van een kalifaat.

Vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd tegenover de Tweede Kamer steevast beweerd dat Nederland alleen gematigde groeperingen in Syrië steunde. Daarbij zouden deze ‘gematigde groeperingen’ aan strenge criteria worden onderworpen. Volksvertegenwoordigers kregen echter nooit antwoorden op vragen om welke groeperingen het ging en zo kon men ook niet zelfstandig de criteria hieraan toetsen.

Alsof het steunen van de eerder genoemde jihadistengroep nog niet ernstig genoeg is, blijkt uit later onderzoek dat andere groepen die steun hebben ontvangen, samenwerkten met Al-Qaeda. Daarbij maakten groepen zich schuldig aan oorlogsmisdaden, zoals het inzetten van kindsoldaten en het aanvallen en vermoorden van gewone burgers. De eindconclusie staat als een paal boven water; de Nederlandse regering heeft islamitisch-terrorisme ondersteund.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Uit onderzoek blijkt: Nederland ondersteunde islam-terroristen in Syrië”

  1. Walgelijk en schande, is dit de Nederlandse regering ???? spijtig dat we nog niet verder staan in ons verzet zo niet hadden deze die hiervoor verantwoordelijk zijn al de dood met de kogel gehad. Zielig en walgelijk is dat het weren van de ISLAM uit ons Europa ??

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading