Op 1 oktober vorig jaar organiseerde de Catalanen een referendum rond de Catalaanse onafhankelijkheid. De dag werkt gekenmerkt door bloederige taferelen tussen de Spaanse ordetroepen en vreedzame Catalaanse kiezers, waaronder veel vrouwen, ouderen en zelfs kinderen. Uiteindelijk zou de zittende Catalaanse president zijn land ontvluchten richting het onze en de rest van het verhaal – zeg maar soap – kennen we ondertussen.

Deze gebeurtenis inspireerde de actieleider van Voorpost Vlaanderen. Niet voor een protestactie aan de Spaanse ambassade in ons land, maar voor iets totaal anders. Nick Van Mieghem, dokwerker in de Gentse haven, is niet enkel een kloeke kerel die met veel plezier de barricaden van de rechts-nationalistische strijd opklimt, hij heeft evenzeer een gevoelige kant die nu en dan in vervoering komt wanneer er iets of iemand onrecht wordt aangedaan.

En dat was het geval bij het zien van het onrecht dat de Catalaanse referendum-kiezers werd aangedaan door de Spaanse overheid. Het gros van de Catalaanse nationalisten mag dan wel links tot extreem-links georiënteerd zijn, als volksnationalist doet het je toch iets wanneer andere volksnationalisten letterlijk op hun gezicht krijgen. Dat is zo bij de Ieren, dat is zo bij de Basken, dat is zo bij de Schotten en dat is dus evengoed zo bij de Catalanen.

Nick filterde zijn emoties via de kunst. Zingen kan hij niet, dansen al evenmin, maar tekenen en schilderen gaan hem wél goed af. Een hobby die hij zich bovendien zélf heeft aangeleerd de afgelopen jaren. Zonder voorafgaande opleiding legt Nick zijn emoties en meest geliefde onderwerpen sinds enkele jaren vast op doek. En zo komt het dat hij een schilderij maakte met een iconisch beeld van een Catalaanse vrouw die met een bloem in de hand oog in oog staat met een Spaanse politieagent.

Maar genoeg woorden, hieronder Nicks werk. En we moeten links Vlaanderen teleurstellen: ondanks Nicks nieuwe liefde voor de schilderkunst blijft hij evenwel actief overal waar jullie het klein kind uithangen. Houzee Nick!

nvms.png

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “De kunstenaar in Nick Van Mieghem, actieleider van Voorpost: “Dit werk heet ‘Pau’, het Catalaans voor ‘vrede’””

  1. Liliane Stinders Cottenie

    Mooi Nick ! Daar moet je tijd voor maken en nog meer laten zien en de mensen ontroeren .Proficiat van Liliane

  2. Knap gedaan Nick kunst begint waar waarheid faalt ….

  3. Geweldig gedaan Nick! Respect!


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading