“Vlamingen zijn allemaal dikke racisten en jarejarejare…” we kennen de klaagzangen onderhand wel. Maar vandaag werd daar alweer een vervolg aan gebreid want boekenschrijfster/BV Tine Mortier verruilt het rassiestiesche Vlaenderen voor het exotische Costa Rica. Zelf is ze getrouwd met een Ecuadoraan en hun drie kinderen moeten al heel hun leven spitsroede lopen want “racisme”.

Allemaal niet fijn want kindjes moet je met rust laten en hoef je heus niet uit te maken voor ‘makaak’, ‘bruine aap’ of ‘bananenvreter’. Maar zelf lopen zij en haar man gebukt onder de scheldpartijen en vreselijke daden die te maken hebben met mans’ huidskleur. “Mensen steken spontaan de straat over wanneer ze mijn man zien afkomen” en uiteraard wordt René (zo heet haar lieftallige eega) “geviseerd door de politie vanwege zijn huidskleur…

Eerlijk gezegd geloven we maar een fractie van al deze beweringen. Een vriend van de redactie wijst ons immers op het feit dat zijn kinderen, die hij heeft verwekt met een Braziliaanse deerne, nooit omwille van hun melkchocolade kleurtje geplaagd worden op school. Ook zijn vrouw ondervond nog nooit last van ‘racisme’, nochtans woont ze al een heel wat jaren in dit ongenadig discriminerende land.

Maar wie zoekt die vindt en dan komt uiteindelijk de aap uit de mouw. Tinneke en Renéke kondigden immers al in maart van dit jaar aan dat ze naar Zuid-Amerika zouden verkassen. En toen klonk het anders: “Costa Rica is een van de mooiste landen van Latijns-Amerika“, vertelt Tine. “Dat is een van de redenen waarom we naar ginder trekken. Bovendien zijn, in tegenstelling tot de andere landen, het toerisme en de infrastructuur er goed uitgebouwd. Het is ook een veilige regio om te reizen.” (lees meer) Maar dus niets over racistische buren en discriminerende werkgevers. Nada.

Goed. Hiermee is dus alles gezegd. Madam en meneer willen nog even wat aandacht voor haar persoontje, want aandacht is wat BV’s nodig hebben. En schrijfsters ook, want dan verkoop je gewoonweg meer boeken. En laat ze nu nét een nieuw boek uitgebracht hebben… over Costa Rica. Maar toch snel even Janneke en Mieke van racisme betichten, omdat het kan.

Thans zijn we trouwens benieuwd hoe er in Costa-Rica gereageerd zal worden op de komst van deze dame. Blanken zijn immers niet meteen heel erg geliefd in het land, sinds er zoiets passeerde als kolonialisme en al. Dat wordt nog lachen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verhuizen omwille van racisme is leugen! Tine Mortier in maart: “Costa Rica is heel erg mooi land, daarom gaan we er wonen…””

  1. Enerzijds heeft ze het over continu gemeden, uitgescholden of lastig gevallen worden waarbij de daders gewone voorbijgangers, horeca-uitbaters of politie-agenten zouden zijn, anderzijds ontkent ze dat de gemeente waar ze woont racistisch is. Die voorbijgangers, politie-agenten of winkeliers (in welke gemeente waar zoveel racisten wonen gaat ze dan wél shoppen?) zijn dus niet uit haar onmiddellijke omgeving afkomstig. O, nee, stel je voor dat Avelgem haar zou vragen wie dan wel al deze racisten zouden kunnen zijn? Liever wat in het vage blijven, wat loze beschuldigingen in het rond strooien, zodat ze niks moet bewijzen. Dat mens liegt om zich interessant te maken, en vanuit Costa Rica zal deze bobo later wel een boekje plegen waarin ze al die imaginaire racisten even aan de schandpaal nagelt. Een narcistische nitwit, niets minder, niks meer !

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading