Op 29 juli kreeg de zwarte ‘Italiaanse’ atlete Daisy Osakue, met wortels in Nigeria, een ei in haar oog. Het voorval, dat veel weerklank vond tot ver over de (open) Italiaanse grenzen, kreeg onmiddellijk een racistisch cachet opgeplakt.

Doordat 72% (peiling juli) van de Italianen zich kunnen vinden in beleid van Matteo Salvini (Lega), minister van Binnenlandse Zaken, werd hij natuurlijk kop van jut en medeverantwoordelijk gesteld voor dat ‘racistisch’ incident. Hij creëerde immers de sfeer daarvoor. Enfin, het alom gekende links gemekker.

Ook de discuswerpster zelf was er voor ‘120%’ van overtuigd dat het om racisme ging: “Ik wil de kaart van racisme en seksisme niet trekken, maar volgens mij zochten ze wel een gekleurd persoon. Het gebeurde in een hoerenwijk waar veel zwartjes actief zijn, ze namen me waarschijnlijk voor één van hen…

Ze vertelde er nog bij dat door dat voorval haar deelname aan het Europees kampioenschap atletiek in Griekenland in het gedrang kwam. De cortisone, die ze voor haar oog kreeg voorgeschreven, zou bij een dopingcontrole weleens op verboden middelen kunnen wijzen. Maar geen nood, het organiserend comité heeft al een uitzondering gemaakt. Ze mag deelnemen en met de eventuele aanwezigheid van verboden substanties in haar urinestaal, zal geen rekening gehouden worden, zo weet La Reppublica te vertellen.

Het verhaal klop natuurlijk niet en dan zwijgt men in alle talen…

Wanneer de vork anders aan de steel blijkt te zitten, dan wordt het plots heel stil, oorverdovend stil. Volgens de procureur van Turijn heeft deze zaak niets met racisme te maken. Drie tieners – fils à papa’s – leerlingen van de hotelschool van Turijn die te diep in het glas hadden gekeken, wierpen eieren naar iedereen die in buurt was. “Ze wilden zich een beetje amuseren, geen mensen kwetsen, wel besmeuren“, zo verklaarde de procureur aan La Stampa. Een van hen, Federico De Pascali,  is zelfs de zoon van een links (Partito Democratico, PD) gemeenteraadslid van Torino.

Rechtzettingen moeten we, op enkele uitzonderingen na, natuurlijk niet verwachten. Zo kennen we de leugenpers. Alweer een ballonnetje doorprikt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Zwarte atlete uit Italië krijgt ei in oog: “Racisme! Seksisme!” De waarheid blijkt zoals verwacht helemaal anders”

  1. Dit is op toodlessss herblogd.

  2. Heinrich Bartuleit

    Ach, racisme en antisemitisme zijn van die modewoorden, waar links meteen mee strooit!

  3. Zo lang Rechts zich niet laat horen , zal het alleen maar erger worden op links , maar eens houd dat op en dan slaat de vlam in de pan .want de kruik gaat zo lang te water tot hij barst .

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading