Gisteren heeft een Iraniër in de Duitse stad Lübeck 12 Duitsers ernstig verwond. Hij zette zijn tas neer in een volle bus en begon op de ingezetenen in te steken. De 34-jarige man uit Iran woonde al jaren in Duitsland en is ook in het bezit van een Duits paspoort. Volgens de Duitse autoriteiten is er nog geen motief gevonden voor deze actie. Dezelfde dag nog besprak Bondskanselier Angela Merkel in een persconferentie de binnen- en buitenlandpolitiek en liet in omfloerste en onduidelijke woorden de veiligheid van de Duitse bevolking passeren.

De Iraniër stak als een wilde in op de buspassagiers, zo laten de getuigen weten, zijn rugzak gooide hij in de hoek, deze bevatte waarschijnlijk spiritus en brandde uiteen en de passagiers werden gedwongen zich te verdedigen. Het wapen betrof een keukenmes. Onder de slachtoffers bevinden zich mensen vanuit allerlei leeftijdsgroepen waaronder ook bejaarden. Het heeft uiteraard tot behoorlijke paniek onder de lokale bevolking geleid.

Burgemeester Lindenau, een politicus van sociaal-democratische huize, bagateliseert een dag na het bloedbad de gebeurtenis. Volgens de burgemeester is het in de stad een belangrijk gespreksthema, is het volgens hem logisch dat mensen het erover hebben. Zodra echter duidelijk is wat hiervan de achtergronden zijn dan kan iedereen weer gewoon verder gaan. Dergelijk daden moeten volgens Lindenau “..niet overheersen als het om het leven in de stad gaat.”

De daad past echter in de bekende strategie van intimidatie, die we ook elders in het westen van Europa terugzien. Waarbij een dader met een handwapen tracht zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Het is een deel van de strategie en werkwijze van de salafistische islam, waarmee men tracht de publieke ruimte over te nemen door mensen angst aan te jagen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Iraniër steekt te Lübeck in op Duitsers; 12 gewonden”

  1. Maar, salafisme en Iran vallen niet te rijmen…. Iran is een sjiitisch land.

Trending

%d bloggers liken dit: