ReAct sprak met Filip Dewinter over de arrestatie van Tommy Robinson, de voormalige English Defence League (EDL)-oprichter en leider. Dewinter: “Deze arrestatie is een voorbode van wat ons te wachten staat als politiek-incorrecte critici. Robinson zou overigens op ons Antwerps congres komen spreken in september. Over de islamisering, maar eveneens … over die vrije meningsuiting!

Vorige week vrijdag werd de Britse burgerjournalist en islamkritische activist Tommy Robinson de cel ingedraaid. Hij had namelijk zijn probatievoorwaarden geschonden. Wat was zijn misdrijf? Het vorig jaar filmen aan de rechtbank van het binnen- en buitengaan van beschuldigde Pakistaanse moslims die zich zouden vergrepen hebben aan minderjarigen. Pedofielen dus in de volkstaal. En daarvoor werd hij tot 13 maanden cel veroordeeld, met uitstel. Nu was er opnieuw een gelijkaardige rechtszaak tegen 29 (!) kindermisbruikers van islamitisch allooi en Robinson herhaalde zijn daden: het filmen van deze beklaagden en dit buiten de rechtszaal. Deze keer was het wél prijs. Tommy werd afgevoerd naar de gevangenis.

Buiten het feit dat de rechter het filmen van beklaagden als “het verstoren van de rechtsgang” beschouwt, sprak de rechter nu ook een publicatieverbod over de zaak Robinson uit. Dit is het ab-so-luut droogleggen van de vrije media. En zo geschiedde ook. Zowat alle artikels over Tommy Robinson in de Engelse pers verdwenen als sneeuw voor de zon. Screenshots die nu rondgaan op Twitter bewijzen dit en klagen deze verregaande rechtseis aan.

tr3.pngOok Wilders en Filip Dewinter zijn niet te spreken over de gang van zaken. Net zoals Wilders in Nederland de bevoegde minister zal bevragen over de zaak, gaat Dewinter dat doen in het federaal parlement: “Aan de minister van buitenlandse zaken Didier Reynders zal ik dezelfde vragen stellen die Wilders voorlegt aan Stef Blok, de Nederlandse minister van buitenlandse zaken.” Een concrete actie aan de Engelse ambassade in Brussel zit er evenwel niet meteen aan te komen. Wel roept Dewinter op om de petitie te tekenen die om de vrijlating van Robinson vraagt (klik hier om te tekenen).

Maar Filip Dewinter stuurde een tweet de wereld in die onze aandacht trok: “#TommyRobbinson gastspreker op @vbantwerpen congres in september as gearresteerd in #London. #FreeTommy #protestWe vroegen hem dan ook wat daar van aan is. “Op 2 september 2018 komt Geert Wilders naar Antwerpen met onder andere een bezoek aan de Vogeltjesmarkt. De week erna hadden we voor ons startcongres voor de Antwerpse gemeente- en provincieraadsverkiezingen Tommy Robinson uitgenodigd. Zijn komst lag al vast. We zouden hem rondleiden door Borgerhout en de Seefhoek, maar evengoed door Molenbeek en Brussel.” Robinson zou op die manier een reportage kunnen schieten voor zijn YouTube-kanaal. “Robinson zou het hebben over hoe Antwerpen, net als Londen, een quasi vrijhaven zou kunnen worden voor extremistische moslims, indien er niet dringend zou worden ingegrepen,” aldus Dewinter.

tr2.jpg

Nu komt dit Antwerpse bezoek van Tommy in het gedrang, maar uitstel is geen afstel: “Tommy Robinson zal zoals het er nu naar uitziet 3 à 4 maanden in de cel moeten blijven, maar je weet maar nooit, aangezien de arrestatie toch heel wat deining veroorzaakt in politieke middens in verschillende Europese landen. Neem daarbij het bevel aan de media dat ze moeten zwijgen over de zaak en je weet dat de druk wel heel erg groot wordt. Maar sowieso komt Robinson naar Antwerpen. Is het niet de 9de september, dan wel op een later tijdstip.

Voor Filip Dewinter mag het duidelijk zijn dat Robinson niet minder is dan een politieke gevangene van Engeland: “Vergelijk hem gerust met een Bert Eriksson, de voormalige VMO-leider, die begin jaren ’80 in de cel zat voor zijn politiek incorrecte mening en daden. Het gaat hem hier immers over niet minder dan het fnuiken van de vrije meningsuiting. Dat is duidelijk voor zowel voor- als tegenstanders van Robinson. Dít had niemand zien aankomen. Robinson is nu een symboolfiguur geworden in de strijd voor de vrije meningsuiting. En dit is slechts een voorbode van wat ons te wachten staat, geloof me. We hebben al de boycot van rechtse, kritische stemmen op Facebook en Twitter, we hadden de arrestaties van rechtse nationalisten die Engeland wilden betreden en dit is het volgende: het arresteren van de eigen burgers die zaken benoemen en aanklagen die politiek incorrect zijn.

tr1.jpg

We volgen uiteraard de zaak verder voor u op.

Meteen na de arrestatie van Robinson trokken honderden woedende Britten de straat op, naar Downing Steet in Londen, om er hun woede te uiten voor de deur van Eerste Minister Theresa May en de vrijlating van Robinson te eisen. De beelden waren niet te zien in de gecensureerde media van West-Europa, wel bij Russia Today.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1001079090244476928

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “[VIDEO] Tommy Robinson gearresteerd en voor minstens 3 maanden in de cel. Filip Dewinter aan ReAct: “Hij zou naar ons congres komen in september!””

  1. […] om er te betogen voor tegen de gevangenschap van ‘politiek gevangene’ Tommy Robinson (lees hierover meer door hier te klikken). Toespraken werden gehouden door de Nederlandse politieker Geert Wilders en zijn Vlaamse evenknie, […]


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  2. […] van het Verenigd Koninkrijk aan de Lange Voorhout in Den Haag, dit vanwege het vastzetten van de Britse activist Tommy Robinson. Hij werd opgepakt tijdens het maken van een reportage bij de rechtbank, waar enkele moslims […]

  3. Folks, dit is heel erg, al heb ik er een dubbel gevoel bij. Tommy was door de rechter reeds verwittigd (met uitstel) en nu kon de rechter natuurlijk niet anders gezien Tommy de voorwaarden overtrad en de Britse overheid uitdaagde..
    Ik maak mij, net als Lauren Southern, zorgen bij die opsluiting; de gevangenissen daar zitten vol moslims, en die lusten hem natuurlijk rauw; hij kreeg reeds vele doodsbedreigingen en in de gevangenis is hij een vogel voor de kat. Het is weinig waarschijnlijk dat hij dit zal overleven. Zie ook de video van Southern https://www.youtube.com/watch?v=tRt-iFANWKg
    Southern heeft gelijk als zij hem beschouwt als politieke gevangene.

  4. Ben van der Kooi

    Ook afgelopen dag weer protesten tegen de volkomen onterechte en diktatoriale arrestatie van Tommy Robinson bij de ambtswoning van de Britse premier aan de Downing Street 10.

    Zelfs aan de andere kant van de wereld, in Australië is er in maar liefst ZES grote steden gedemonstreerd tegen zijn arrestatie, voor zijn vrijlating.

    A.s. dinsdagavond 29 mei zal het Nederlandse verzet zijn bijdrage leveren om 19:00 aan de Lange Voorhout 10 in Den Haag:

  5. Ratteke Maurice

    MENSEN WORDT WAKKER , MEN SNOERT ONS DE MOND DICHT; EU dictatuur , het is genoeg geweest

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading