We hebben te vroeg victorie gekraaid, zo blijkt. Onder druk van de politiek worden de militanten van Génération Identitaire en Defend Europe wel vervolgd.  Herinner u dat we op 30 april berichtten dat de procureur van Gap (Hautes-Alpes) geen graten zag in de acties van de militanten van Génération Identitaire en Defend Europe, die vreemde indringers aan Col de ‘l Échelle bij de Frans-Italiaanse grens tegenhielden. Het dossier werd geklasseerd omdat er geen inbreuken werden vastgesteld, heette het toen. Zou de scheiding der machten dan toch bestaan, dachten we heel even.

Onder druk van links en extreemlinks, verspreidden de uiterlijk goedzakkige Gérard Collomb (1947 -) , Frans minister van Binnenlandse Zaken, en Nicole Belloubet (1955 -), minister van Justitie, een rondschrijven aan alle procureurs van Frankrijk. De circulaire maakte duidelijk dat ‘des comportements hostiles à la circulations des migrants’ (vijandige gedragingen die het vrij verkeer van migranten zou belemmeren), wel vervolgd moeten worden. Met andere woorden: men mag die gelukzoekers niets in de weg leggen.

Dat is de wereld op zijn kop. Vreemdelingen die illegaal het land binnendringen, en dus strafbare feiten plegen, mogen dus gerust verder de wet overtreden. Jonge Fransen, die zich geweldloos tegen die strafbare feiten verzetten, worden vervolgd. Kafka zou hier nog iets kunnen van opsteken.

Toch even vermelden dat beide ministers, zowel Collomb als Belloubet (beiden LREM, Macron), overgelopen PS’ers zijn.
Dat rondschrijven noodzaakte Raphaël Balland, procureur van de Republiek van Gap, om de militanten vooralsnog te laten vervolgen. Of dit met of zonder enthousiasme gebeurde, laten we in het midden. Op 11 mei jl. formuleerde zijn parket een nieuwe aanklacht: ‘Immixtion dans une fonction publique’ (onrechtmatige inmenging in een openbaar ambt en usurpatie)

Wat betekent een democratie waarbij de politiek bepaalt wat het gerecht moet doen? “La démocratie, c’est la ménopause des sociétés occidentales”, zijn de woorden van Jean Baudrillard (Frans socioloog, 1929-2007). Wij zouden zelfs verder durven gaan: de democratie, zoals we die vandaag kennen, bevindt zich in West-Europa in een terminale fase.

Persmededeling Génération Identitaire

Circulaire du ministère de la Justice ou « comment coincer Génération Identitaire pour les nuls »

Le 11 mai dernier, le procureur de Gap, qui jusque là n’avait rien à reprocher à l’action menée par Génération Identitaire dans les Alpes, a annoncé l’ouverture d’une enquête préliminaire pour « immixtion dans une fonction publique ». Cette annonce fait suite à une circulaire du ministère de la Justice adressée aux procureurs français dressant la liste des « comportements hostiles à la circulation des migrants », autrement dit répertoriant les moyens légaux susceptibles d’empêcher nos militants de remplir leur mission.

Génération Identitaire rappelle que les seules infractions avérées sont celles commises par les clandestins entrant illégalement sur notre territoire national et par les passeurs, qu’ils soient mafieux ou prétendument « humanitaires ». Au lieu de s’échiner sans résultat à entraver l’action des militants patriotes, le gouvernement français devrait s’attacher à assurer le respect de la loi et le contrôle sans faille de nos frontières.

Sure de la parfaite légalité de son action et fière d’aider à défendre l’Europe face au fléau de l’immigration massive, Génération Identitaire assure les Français et particulièrement les habitants du Briançonnais de sa détermination. La répression qui touche aujourd’hui notre mouvement, loin de nous faire plier, nous conforte dans notre combat. Afin d’aider à la poursuite de la mission Defend Europe, vous pouvez nous soutenir ici.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Op eis van politiek toch vervolging van Génération Identitaire na bergpascontrole”

  1. Ratteke Maurice

    Zoals ik al eerder en meerdere malen heb geschreven kan enkel een oorlog dit absurde politieke debiele hypocriete verhaal doen stoppen. Wat extreem Links eigenlijk wil bekomen is blijkbaar enkel onze cultuur vernietigen.
    Ik herhaal nogmaals Soros is een van de grote boosdoeners die investeert in onze vernietiging HEM vernietigen is het enige einddoel en oplossing samen met de vernietiging van de EU. Men sluit stilaan de ogen van alle Europeanen onder dwang.

Trending

%d