Het Duitse weekblad Focus liet in haar laatste uitgave de Duitse hoogleraar en econoom Hans Werner Sinn aan het woord over onder andere de economische gevolgen van de invasie van migranten. Dit proces is vanaf 2015 met het schenden van de Europese verdragen door Bondskanselier Angela Merkel in een versnelling gekomen. Het was tot op heden nog onduidelijk hoe groot de economische schade wel niet was en de hoogleraar brengt hier verandering in door enige indicatie te geven middels cijfermateriaal en achtergronden.

Hans Werner Sinn is een econoom, voorzitter van het Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung en hoogleraar voor nationale economie en financiële wetenschappen aan de universiteit van München. In het bewuste vraaggesprek met Focus onder de kop ‘Er moeten zaken veranderen, zodat wij de vluchtelingencrisis kunnen betalen.’ Geeft hij de lezers een aantal opzienbarende cijfers. Één daarvan is de 1.000 miljard euro die het opengooien van de grenzen en het binnenlaten van de 1,5 miljoen ‘vluchtelingen’ vanaf 2015 zeker kosten.

Dit zijn de netto kosten, dus de staatsuitgaven minus de opbrengsten en Hans Werner Sinn ziet dit als een minimumbedrag, waarschijnlijk gaat dit het dus nog veel hoger uitkomen. De kosten kunnen voor de Duitsers nog hoger uitvallen, door de komst van nareizigers via de gezinshereniging, maar natuurlijk vooral wanneer dit beleid van open grenzen nog langer wordt doorgevoerd.

De topeconoom veegt in het weekblad ook de vloer aan met de propaganda van het Merkel-regime en de linksliberale pers. Want het zijn volgens hem uiteraard geen tandartsen, atoomwetenschappers en juristen die zijn komen binnenwandelen. De feiten geven weer dat het overwegend ongekwalificeerde immigranten zijn die naar het beloofde land komen, omdat de levensstandaard daar, zelfs zonder te werken, hoger is dan waarvan men vandaan komt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Duitse topeconoom: asielinvasie kost Duitsland zeker 1.000 miljard euro”

 1. Nergens in het artikel wordt ingegaan op de berekening van het bedrag. Maar het lijkt mij ook wat hoog. Echter het gaat natuurlijk niet enkel om kosten voor woning, eten en kleding. De migranten brengen helemaal niets mee en kunnen zeker niet op korte termijn aan de slag. Velen onder hen zijn analfabeet en hebben ook kosten te maken voor scholing.

 2. Frederik Van der Linden

  Cijfers en berekeningen, daar moet ge een specialist in zijn. En dat ben ik nu zeker niet. Maar afgezien van die kosten ( of opbrengsten zoals Dhr Van Nieuwenhuyze meedeelt) is er nog het feit dat de aard van het volk wordt aangetast. En da’s zeker zo erg, zoniet dodelijk. De aanwezigheid van moslims, en andere afrikanen en hun uitzicht brengt weerzin en zelfs afschuw. Het gaat niet samen, zo simpel is het.

 3. Om nog maar te zwijgen over de raciale vernietiging van het Duitse Volk.

  Oorlog, natuurrampen, economische problemen en zelfs de pest kunnen wij overleven. Maar het vernietigen van ons bloed is niet iets dat herstelt kan worden. En dat is natuurlijk het plan dat de (((globalisten))) voor ons hebben.

  Niet blanke immigratie is als een biologisch wapen dat ons allemaal kapot zal maken.

  Wakker worden mensen!

 4. Ratteke Maurice

  Ik moet daarvoor geen Econoom zijn om dat vast te stellen, dit kan je zo gewoon merken enkel zij die in de regering zitten en de EU die zien er hoegenaamd niks van enkel hun eigen gewin telt en ook voor deze die er miljoenen aan verdienen aan deze deserteurs in de verhuur aan de staat en zo meer.
  Eigenlijk er iets van terug zien dat staat nergens in vermeld. Men heeft al veel te ver laten komen, vooreerst moest men Merkel al voor de rechtbank hebben gebracht voor ontoelaatbare praktijken en discriminatie van het Deutse volk, nadien zou de EU debielen de rij vervolledigen naar de strop. Als men nog de moed opbrengt om er tegen te reageren is het nu het ogenblik hiervoor anders zijn wij blanken verloren. . . Het is echt zielig dat men niets ziet en hoort van de regeringen, echt zielig.

  1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

   Je moet daarvoor geen econoom zijn, maar je moet wel kunnen rekenen, om vast te stellen dat er iets niet klopt in die berekening. Als er 1.000.000.000.000 € besteed wordt aan de 1.500.000 vluchtelingen, dan zou elke vluchteling 666.666 € krijgen. Dat kan neerkomen op een huis van 300.000 € (wat wel onwaarschijnlijk mooi is) en dan nog 10 jaar lang een netto maandinkomen van 3.055 €. Die vluchtelingen zullen voeding en kleren kopen. Daarop wordt BTW betaald die terugvloeit naar de Staat. Die voeding en kleren worden geproduceerd door firma’s die bijkomend personeel zullen moeten aanwerven of die veel grotere winsten zullen maken waarop ze dan ook weer belastingen moeten betalen. Ten slotte is het zo goed als uitgesloten dat geen één van die 1.500.000 vluchtelingen in die 10 jaar niet zou werken, of niet zou terugkeren naar zijn eigen Heimat.

Trending

%d