[VIDEO] Links en illegalen bezetten kathedraal in Frankrijk

Historisch gezien is de ‘Kathedraal-basiliek van Saint-Denis’ een van de meest belangrijke kerken van Frankrijk, alle koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen liggen er begraven. Dit architecturaal meesterwerk wordt gezien als het eerste grote gotische bouwwerk in Frankrijk. Voor vele Fransen is het het symbool van hun stilaan in gevaar komende grandeur.

Vorige zondag, 18 maart, werd hun ‘symbool’ bezet door een horde vreemdelingen en gauchisten. Het collectief ‘Coordination des sans-papiers’ vergezeld van fluitende, tierende en respectloze gelukzoekers, joeg de angstige gelovigen zelfs op de vlucht en de avonddienst werd om veiligheidsredenen – men weet nooit met die wilden – afgelast. Voor het eerst sinds de Franse revolutie in 1792 werd de basiliek zo ‘verontreinigd’. De politie heeft de basiliek uiteindelijk kunnen ontruimen, maar moest wel ter plaatse blijven om een geplande herhaling te voorkomen. Waarom die negers, gesluierde troela’s en begeleidende hanenkammen altijd christelijke symbolen bezetten, en geen moskeeën, blijft een raadsel.

Natuurlijk heeft Saint-Denis – zowat het Molenbeek van Frankrijk – nog weinig met dat Frankrijk te maken. Vele Fransen noemen het dan ook ‘Bab-el-Oued-sur-Seine’ , of ‘Bamako-sur-Seine’. Als ge er echt niet hoeft te zijn, wordt zelfs aangeraden om daar weg te blijven. De drugbaronnen dicteren er de wetten. Het is trouwens opvallend dat er in dat ‘verpauperd’ departement 350 Ferrari’s zijn ingeschreven, meer dan in het meer mondaine Alpes-Côte d’Azur, wat al iets wil zeggen.

Och, we weten het wel, de bezetting van de basiliek is maar het zoveelste ‘fait divers’ op rij. Het maakt nog maar eens duidelijk dat de overheid alle greep op de realiteit verloren heeft.

Nog niet zolang geleden, op 4 oktober 2017, werden militanten van Génération Identitaire bedacht met een gevangenisstraf van 1 jaar (met uitstel) en een boete van maar liefst 40.000 euro omdat ze het ‘dak’ van een moskee in Poitiers hadden bezet.

We kijken uit naar de vervolgingen en eventuele straffen voor de bezetting van de basiliek van Saint-Denis.  Maar wellicht komen die er niet.