Hetze tegen Forum voor Democratie heeft klein resultaat behaald

De agressieve anti-campagne vanuit de Nederlandse leugenpers, die al enkele maanden gaande is, tegen een politieke partij uit de oppositie heeft deze week resultaat geboekt. Een kandidaat op de verkiezingslijst van 2017 heeft besloten om niet langer lid van het Forum voor Democratie (FvD) te blijven. Het gaat om Susan Teunissen, Kapitein bij de Koninklijke Landmacht, die heeft laten weten de koers van de partij niet langer te steunen. Dat werd natuurlijk breed uitgemeten in de kolommen van de pers, waarbij men van ‘grote onrust’ in de partij sprak. Het Fvd zelf spreekt van een kleine groep leden die ontevreden zijn.

Van de grote onrust die er binnen het FvD zou zijn heeft men uiteraard slechts flinterdun bewijs, maar dat maakt blijkbaar niet al te veel uit voor de journalistiek van vandaag de dag. De anti-campagne tegen met name boegbeeld Thierry Baudet begon nog redelijk rustig tijdens de laatste landelijke verkiezingen. Toen had men bedacht dat hij een ‘vrouwenhater’ zou zijn, inmiddels is dit etiket al verlaten en vervangen voor ‘racistisch’, dat de gehele partij zou zijn. Van beide is echter, noch in het partijprogram, noch in toespraken iets terug te vinden.

Het is een oude truc die men al veel langer hanteert; in plaats van de standpunten te bekritiseren of hierover meer uitleg te vragen, gaat men op een hele andere weg. Men plakt een etiket op de partij of persoon en gaat vervolgens opheldering vragen over het zelfverzonnen etiket. Dat is natuurlijk een groot gevaar voor een politicus, als hij of zij hierop ingaat het een moeizame discussie wordt. Hoe iets te verklaren of te verdedigen waarover je helemaal niet zelf een standpunt hebt ingenomen?

Dit is een listige en oneerlijke manier van debatteren, die met name door de grote politieke partijen wordt gevoerd. Dat zal met name van doen hebben met de popularisering door het FvD van het begrip partijkartel, waarmee de partij doelt op de enorme macht die de grote partijen hebben doorheen de bureaucratisch machine. Daar worden buiten ieder democratisch besluit talloze baantjes verdeeld onder getrouwe partijleden.

Het blootleggen van dit ernstig democratisch tekort is het FvD en met name Thierry Baudet niet in dank afgenomen. Nu weet het publiek dat talloze, goedbetaalde banen onder de grote politieke partijen worden verdeeld en voor de rest van het land afgesloten blijven. Dat is een van de belangrijkste redenen achter de anti-campagne tegen deze partij.

3 comments

  1. Hetzelfde heeft men toen met Jan,aat en later met Fortuyn gedaan. We weten inmiddels hoe dat afgelopen is, een aanslag op Janmaat, waarbij zijn vrouw beide benen verloor en hoe het met Pim afgelopen is weten we allemaal! Links leerd het nooit om respect voor andere meningen te hebben!

  2. Alles wat in dit artikel geschreven wordt kan je klakkeloos overnemen voor ons apeland, genaamd Belziekske. Zowel de leugenpers, de zogenaamde grote partijen – eigenlijk oude en ouderwetse partijen – als het verdelen van de postjes onder de vrienden. Vanzelfsprekend bijna uitsluitend postjes – want een echte job kan je het niet noemen – die niks bijdragen aan de economische vooruitgang; vaak in tegendeel eerder het opsouperen van geld van een virtueel failliete overheid.

Comments are closed.