ReAct-redacteur op RT international over de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland

 Nederland heeft sinds kort een nieuwe Amerikaanse ambassadeur en die is benoemd door hun president Donald Trump. Het betreft de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Pete Hoekstra en hij had zich in de V.S.A. kritisch uitgelaten over het beleid van Nederland ten opzichte van de islam en sprak over een situatie van no-go area’s’ en brandende auto’s en politici. Hij werd hier twee jaar later, opnieuw over ondervraagd en noemde zijn eerder gedane uitspraak nu nepnieuws en ontkende deze ooit te hebben uitgesproken. Nieuwsuur, een programma op de publieke omroep, bracht dit als een nieuwsbericht en er ontstond enige ophef.

Onze redacteur Sjors Remmerswaal voorzag op het internationale kanaal RT de benoeming van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur van commentaar. Onder dit bericht kunt u dit gedeelte uit nieuws van 23 december in het engels terugkijken.

One comment

Comments are closed.