Dit weekeinde hield de rechtse Europese groep Movement for a Europe of Nations and Freedom (MENF) een grote bijeenkomst in Praag, de hoofdstad van Tsjechië. De bijeenkomst werd bezocht door duizenden belangstellenden die naar de toespraken kwamen luisteren. Hoofdsprekers waren Marine Le Pen van het Front National, Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid en Tomio Okamura van Vrijheid en Direct Democratie. Daarnaast waren er ook nog andere politici van grote Europese partijen aanwezig uit Oostenrijk, Italië, België, Polen, Duitsland en Groot-Brittannië. Buiten de zaal waren zo’n honderd demonstranten verzameld die tegen de bijeenkomst waren.

Critici van de Europese Unie lijken de wind in de zeilen te hebben, met naast overal behoorlijke electorale uitslagen zelfs een regeringsdeelname in Oostenrijk van de FPÖ. De partijleider Heinz-Christian Strache is kort geleden zelfs benoemd tot vicekanselier. Ook in Tsjechië boekte de EU-kritische en anti-immigratie partij van Okamura een behoorlijk succes en werd vanuit het niets de 4e partij, met iets meer dan 10 procent van de stemmen.

Okamura liet in zijn toespraak weten dat zijn partij toe wil naar een Europa dat de nationale eigenheid, nationale identiteit en vrijheid respecteert. Marine Le Pen had eenzelfde inzicht over de situatie in Europa en wees erop te verkiezen dat Europa bestaat uit landen met een bevolking die de waarden van dat land deelt, dus een Italië met Italianen en een Frankrijk met Fransen.

Geert Wilders was als altijd zeer scherp richting de Europese Unie en de massa-immigratie, hij zei o.a. het volgende;

Brussel wil ons op dit moment overspoelen met immigranten uit de derde wereld. Voor het merendeel uit islamitische landen. Ze wil deze migranten over alle EU-lidstaten verspreiden. Het resultaat zal rampzalig zijn.

Mijn partij wil Nederland uit de EU halen. Ons motto is Nexit!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Rechtse EU-partij MENF in Praag voor bijeenkomst”

  1. Gelukkig zijn er nog,die wat ”licht i duisternis” willen brengen

  2. Je ziet dat er toch nog mensen met verstand rond lopen en niet alleen Hooggeschoolden zoals deze die aanspoelen. Blijkbaar zal uiteindelijk het recht zegevieren waar Extreem Links zo bang voor is. De waarheid schuilt hier juist om het hoekje en is niet ver meer af. Spijtig zullen de oogartsen er wel bij varen en de brillen industrie er geld aan verdienen. Wat baat kaars en bril als die uilen niet zien wil.

Trending

%d bloggers liken dit: