Extreem-links Antifa-uitschot slaat Spaans nationalist dood in Zaragoza

Spanje is opgeschrikt door de brutale moord op een Spaans nationalist, de 55-jarige Victor Lainez. In een café botste hij op een groepje extreem-links uitschot, waaronder zijn latere moordenaar Rodrigo Lanza, voorzien van negerpiercings en Palestijnensjaal. Spaans nationalist Victor Lainez droeg een broek met daarop streepjes in de kleuren van de Spaanse vlag. Dat werd zijn doodvonnis: toen hij het café verliet, werd hij door Rodrigo Lanza met een ijzeren staaf de schedel ingeslagen. Toen Victor Lainez stervend op de grond viel, kreeg hij ook nog trappen van de andere extreem-linkse kompanen van Lanza.

Lanza is met de moord niet aan zijn proefstuk toe. In 2008 gooide hij ook al een baksteen tegen het hoofd van een agent in Barcelona, die daardoor voor het leven gehandicapt bleef.

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de zaak rechtstreeks verband houdt met de oplopende spanning tussen Catalanen en Spanjaarden. De Catalanen krijgen traditioneel de steun van de eerder linkse krachten in gans Spanje, terwijl de Spanjaarden eerder rechts neigen. De opkomst van een sterk Catalaans nationalisme, dat resulteerde in de onafhankelijkheidsverklaring, zorgde wel voor een heropleving van het Spaanse nationalisme, dat nu ook (opnieuw) tienduizenden op de been brengt. Ook het dragen van symbolen met daarop de strepen van de Spaanse vlag hoort daarbij. Op die manier is de moord misschien onrechtstreeks toch met de oplopende spanning verbonden.

Rechts Spanje is alleszins woedend over de brutale politieke moord door extreem-links. Op diverse plaatsen kwamen Spaanse nationalisten al op straat met de slogan: ‘wij zijn allemaal Victor’.

 

 

5 comments

  1. Zou het weer politiek-correct gereduceerd en mismeesterd worden tot een “verwarde dader” ????

  2. Als het al in de krant komt zal de krant waarschijnlijk als excuus ‘persoonlijke problemen’ aanvoeren voor de dader en ‘het heeft niets met Antifa te maken’. Zo kennen we ze, die jongens en meisjes van links, de nieuwe Rode Garde.

  3. Weer betekend het dat links vele malen gewelddadiger is dan rechts , steeds het zelfde word hoog tijd dat links Antifa verboden word ,deze zijn gewelddadiger dan vele motorclubs.

  4. Zou die niet met hetzelfde lot moeten bezegeld worden maar dan trager dat hij heel veel pijn heeft tot hij er de brui aan geeft. Respect voor VICTOR Blijf hem gedenken in zijn strijd voor zijn eigen Land Catalonië

Comments are closed.