Lid Europese CD&V-fractie: ‘Benito Mussolini zou problemen van Italië in twee maanden oplossen’

De kleindochter van de Duce, Alessandra Mussolini, en fractiegenoot van de CD&V deed deze week een pittige uitspraak.  In een radio-interview zegde ze dat haar grootvader, Benito Mussolini, op enkele maanden tijd de huidige problemen van Italië (massa-immigratie, corruptie,…) zou kunnen oplossen.

Alessandra heeft er zelf een woelig politiek verleden opzitten: zo wisselde ze al enkele keren van partij en is ze er medeverantwoordelijk voor dat de Europese fractie Identiteit, Traditie en Soevereiniteit (ITS) uit elkaar viel. ITS was een in januari 2007 opgerichte fractie in het Europees Parlement. De fractie was een bundeling van onder meer het ‘Belgische’ Vlaams Belang, het Franse Front National, de Bulgaarse partij Ataka en de Italiaanse partij Alternativa Sociale.

Wie de Italiaanse politiek een beetje volgt weet het echter al langer: zeer chaotisch en instabiel (sinds 1946 maar liefst 63 regeringen in 70 jaar tijd)!

Opvallend wel is dat Alessandra lid is van… de Europese CD&V-fractie, de christendemocratische EVP. Over het lidmaatschap van Mussolini en Orban zwijgt de CD&V uiteraard liever.  In 2014 verklaarden CD&V’ers Ivo Belet en Marianne Thyssen dat ze Mussolini uit de fractie willen, maar zoals zo dikwijls in de politiek het geval is, was dat puur praat voor de vaak.  Als het over macht gaat, verkoopt de CD&V haar ziel. De partij is eigenlijk al jaren niet christelijk, noch Vlaams, noch democratisch meer.

4 comments

  1. welk model dan ook (rolmodel bv) hier heeft ze wel gelijk.

Comments are closed.