Betoging tegen rellen in Brussel verboden volgens media, organisator zet gewoon door

In Brussel kan men wel degelijk zaken verbieden. Een betoging tegen politiegeweld: verboden. Een betoging tegen geweld tegen de politie: verboden. Enfin, als blanken – links of rechts – de straat op willen, kan de Brusselse overheid plots wel ‘daadkrachtig’ optreden. Nu ja, ‘blanken’, de betoging tegen politiegeweld zal wel niet enkel uit naïeve linkse wereldverbeteraars bestaan hebben. Maar die betoging was niet aangevraagd en dat verklaart het verbod enigszins. Dat ligt dan wel anders met de betoging van Brusselse handelaar en inwoner Frédéric Erens, niet geheel toevallig oud-parlementair voor het Vlaams Belang. Zijn betoging tegen de ‘Brusselse wantoestanden‘ werd wél officieel en ruim op tijd aangevraagd. Het verbod – iets met tegenbetogingen en het niet kunnen garanderen van de orde – waar de VRT en Het Nieuwsblad over schrijven werd trouwens – as we speak – nog nergens officieel overhandigd aan organisator Erens. “We kregen hierover nog geen melding, laat staan een schriftelijke document. Wat ons betreft gaat de betoging dan ook gewoon door!” Ha! Zo hoort het ook! Brusselse handelaars en inwoners wiens inboedel kort en klein werd geslagen door crapuleus vreemd tuig moeten het recht hebben om daartegen te protesteren. Tuig dat trouwens met mondjesmaat en dagen later pas werd gearresteerd en meteen weer vrijgelaten. Kan allemaal in Broekzele anno 2017: vreemd tuig mag alles, blanke inwoners mogen niets. Op 10 december dus met z’n allen naar Brussel! (lees hier alles over de betoging)

bmtm.jpg