Met een straatlengte voorsprong heeft multimiljardair Andrej Babis de parlementsverkiezingen in Tsjechië gewonnen. Babis’ protestbeweging Actie voor Ontevreden Burgers (ANO) kreeg een kleine 30 procent van de stemmen. De regerende sociaaldemocraten kregen een dik pak slaag, een vertrouwd patroon voor linkse partijen in heel Europa.

Het partijlandschap is volledig door elkaar geschud: van de vijf grootste partijen zijn er maar liefst vier anti-establishment. Naast ANO zijn dat de Piratenpartij, de uiterst rechtse SPD van de geboren Japanner Tomio Okamura en de ouderwetse communisten. De sociaaldemocraten van de zittende premier Sobotka kelderden naar iets meer dan 7 procent van de stemmen, en zijn nu de zesde partij.

Babis is kritisch tegenover de eurozone en de regels uit Brussel, maar hij is geen voorstander van een vertrek uit de EU. De uitslag van deze verkiezingen kan de deur openzetten naar een rol in de regering voor de rechtse partij SPD van Okamura, die sterk gekant is tegen de Europese integratie en de immigratie. De partij voelt zich gesteund door de populistische, anti-immigratiestroming die een opmars kent in andere Oost-Europese landen.

“We willen geen quota, we willen hier geen migranten, we willen de immigratie stoppen en eindelijk een premier hebben die aan Merkel en Macron zegt dat de oplossing buiten Europa ligt”, zei Babis

Migratie en Europese integratie waren dus duidelijk belangrijke thema’s in deze verkiezingen. Het overgrote deel van de Tsjechen is fel tegen de komst van migranten. Tsjechië nam in de afgelopen periode maar een handvol ‘vluchtelingen’ op, aanzienlijk minder dan de bijna 3000 die het opgedragen kreeg door de Europese Unie.

Met Babis als premier zal daar alleszins geen verandering in komen. En terecht!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Ook Tsjechië stemt rechts”

 1. Kennelijk moet de redding van avondland, ONS Fort Europa, uit het Oosten komen, dat wordt meer en meer duidelijk : “Het daghet in den Oosten”


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 2. Blanke mensen wereldwijd moeten de ogen opendoen. Wij hebben problemen omdat wij geregeerd worden door een internationale groep van criminelen die alles kapot hebben gemaakt.

  Alles staat op zijn kop.

  Het hele Westen is terminaal ziek gemaakt door die internationale gangsters.

  Wakker worden mensen!

 3. Liliane Stinders Cottenie

  Als Europa wil blijven bestaan zullen zij een andere koers moeten varen en de imigratie stop zetten.Mensen kunnen best geholpen worden in hun eigen
  Streek als de ontwikkelingshulp naar de hulpenloze mensen gaat en niet in de zakken verdwijnt van een paar zakkenvullers is er geld genoeg en voedsel voor iedereen! Met heel veel controle door eerlijke en vooral bekwame mensen zal eenieder bereid zijn om in de geldbeugel te tasten zoals onze mlsionarissen vroeger deden.

 4. Ratteke-Maurice

  Eindelijk bestaan er nog slimme mensen met open ogen

Trending

%d