Burgerbeweging PEGIDA heeft gisteren bij de aanstelling van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem in de raadszaal een protest laten horen. Een drietal activisten was aanwezig, ze floten en lieten luidkeels horen dat men tegen de benoeming is van iemand met een Marokkaans paspoort als burgemeester van een Nederlandse stad. Alle activisten werden door de beveiliging opgepakt en aan de politie overgedragen. Men moest vervolgens een kleine drie uur in een politiecel doorbrengen.

De actie startte tijdens het voorlezen van het Koninklijk Besluit en duurde een aantal minuten, zodat goed duidelijk werd dat dit een actie van PEGIDA was en dat niet iedereen in Arnhem en in de rest van Nederland dit normaal vindt. De organisatie liet ook expliciet weten dat men tegen deze benoeming is, omdat Marcouch een Marokkaans paspoort heeft en daarbij stelt men vragen bij de verdere islamisering die het twijfelachtige verleden van de nieuwe burgemeester met zich meebrengt.

Burgemeesters worden in Nederland niet gekozen, maar door de gemeenteraad voorgedragen. Ze zijn dan ook bijna altijd lid van een van de grote partijen en komen zelden uit de stad waarin ze worden benoemd. De burgemeestersbenoeming is een van de bekende posten uit het Nederlandse baantjescarrousel, waarmee trouwe leden van de grote partijen worden beloond.

De Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje liet direct weten dat de ‘benoeming van Marcouch niet onopgemerkt is gebleven, tot op de dag van vandaag’. Dat is door deze actie nogmaals voor een groter Nederlands publiek duidelijk geworden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

ā‚¬Ā 5,00

Trending

%d