Barbara Pas onthult: OCMW-attractie voor moslims kost nu al 400 miljoen euro per jaar

In België zijn er zoals bekend drie grote moslimattracties die vreemdelingen van heinde en verre naar dit koude en natte landje lokken: de onbeperkte werkloosheidsuitkering in de tijd, het waanzinnig misbruikte systeem van ‘arbeidsongeschiktheid’, en tenslotte het systeem van het ‘OCMW’ dat een zogenaamd ‘leefloon’ uitbetaalt aan al wie elders uit de boot valt. Ontstaan als goedbedoelde systemen om arme of zieke Vlamingen bij te staan zijn ze intussen bekend over de hele wereld als een ‘Win for Life’ voor elke Fatima met hoofddoek of Mohammed met pijntje.

Kamerlid Barbara Pas van Vlaams Belang vroeg zopas de cijfers op van de OCMW-attractie voor 2016. Het resultaat is, zoals elk jaar, hallucinant:  alle belastingbetalers van België samen gaven in 2016 maar liefst 810 miljoen euro uit aan OCMW geld voor liefst 192.000 mensen. Ter vergelijking: een fonkelnieuw hypermodern ziekenhuis met 500 bedden wordt gebouwd voor 280 miljoen euro…

De eerste die aan de kassa passeren zijn de niet-Europese vreemdelingen, allochtonen dus die niet over de Belgische nationaliteit beschikken. Zij ontvangen 247 miljoen euro, dat is 22% van het totaal. Zij worden op de voet gevolgd door de vreemdelingen die de nationaliteit hebben van een EU- lidstaat: denk hier bv.  aan het legioen Roma-zigeuners uit Bulgarije en Roemenië. Wij zijn allemaal blijkbaar zo blij met hun aanwezigheid dat we hen een cheque uitschrijven van 65 miljoen euro, dat is 8% van het totaal.

Blijft dan nog een bedrag van 500 miljoen euro, dat in 2016 in het rond gestrooid werd aan OCMW-steun voor zogenaamde ‘Belgen’. In werkelijkheid gaat het hier in elke centrumstad van Vlaanderen voor minstens 40% om allochtonen, vaak moslim, die echter over een Belgische identiteitskaart beschikken.  In een stad als Antwerpen is dat al ruim meer dan 50%, in hellhole Brussel natuurlijk nog veel meer.

Het eindresultaat is dat een meerderheid van de OCMW-trekkers in België allochtoon is, vaak moslim, en dat wij samen elk jaar tussen de 400 en 500 miljoen euro ophoesten om de Nederlandsonkundige hoofddoekdragende moslima’s een hele dag door het straatbeeld te mogen zien lummelen. Knettergek? Welkom in Belgistan.

Overigens durft geen enkele partij, ook die van Barbara Pas niet, het aan om na te denken over de oplossingen die nodig zijn:  Dop beperken in de tijd; totale hercontrole van alle arbeidsongeschikten en bestraffing van alle dokters die meewerken aan bedrog; afschaffing van het OCMW en vervanging door een nationaal Vlaams leefloon, gekoppeld aan taalkennis, werkbereidheid en verplicht afkicken van alcohol, drugs of gokverslaving waar nodig.  Sommigen roepen reflexmatig dat dat ‘asociaal’ zou zijn; in werkelijkheid is het een misdaad, mensen staatsgeld te geven zonder dat ze verplicht worden een nuttige bijdrage in de samenleving te leveren.  Men ontneemt eigen volksgenoten de kans op respect, zelfrespect en zelfontplooiing, en men creëert een systeem dat ongewenste moslims aanzuigt van over de ganse wereld.  En de werkende volksgenoten tenslotte moeten zich te pletter werken om heel die grap via belastingen te betalen – met alle burnouts en depressies van dien.  DAT is pas asociaal.

Hoofddoeken, hoofddoeken, hoofddoeken, …

24 comments

 1. Ik versta de frustratie hier maar wij mogen één ding niet buiten acht laten, wij, de Vlaamstalige gemeenschap schenken ieder jaar aan de Franstalige gemeenschap een slordige 12 miljard euro om hun neus boven water te houden. Oké, in de tijd toen het slecht ging met ons hebben ze ons ook gesteund maar……is onze schuld nu niet genoeg afgelost? Wat de emigratie betreft ( en hier spreek ik over ALLE origine ) Kennen jullie het Trojaanse paard? Wel dit paard heeft hier de naam mensenrechten en dit wordt schaamteloos misbruikt door ( grotendeels ) vreemdelingen die op een luie en simpele manier geld willen graaien op kosten van even de belastingbetaler en die dat het ECHT nodig hebben. Lang leve België, lang leve onze bananenrepubliek!!!

  1. Ga jij nu de walen en vlamingen tegen elkaar opzetten, volgens mij moeten er andere varkentjes gewassen worden. En die personen eten geen varkensvlees. Dus jij met je bekrompen ziel moet toch zien dat het probleem niet zo zeer bij de waalse belgen ligt! Maar bij de andere!

 2. Dit hebben we te danken aan het lakse beleid van vele regeringen in het verleden onder het mom van christelijke en menselijke overtuiging. Waar zijn deze overtuigingen te vinden bij vele immigranten? Profiteren!!!

 3. Ja ja ja klagen en zagen MAAR de die het voor het zegen hebben doen toch hun zin , of er hier en daar overgeschreven wordt het blijft het zelfde , ik zat op de pensioendienst er kwamen vreemdeling met tolk om hun pensioen aan te vragen en hebben nooit gewerkt 😤😤😭😭😭

 4. Overal vind je ” profiteurs” en ” plantrekkers” en “schaamtelozen”. Dat is geen privilege van moslims of vluchtelingen.

  NVDR: Juist. Des te meer reden om aan onze eigen profiteurs geen legioen vreemde profiteurs toe te voegen. Of betaalt u graag 55% belastingen?

 5. ik kreeg een pensioen als alleenstaande na een zelfstandig beroep met slechte afloop,
  soc bijdragen niet kunnen betalen,van 520€ terwijl het bestaans minimum voor een alleen staande toch 900€ is,om rond te komen moet ik rommelmarkten doen,waarvoor ik een ondernemings nummer heb moeten aanvragen ,wat me ook weer 250€ heeft gekost,
  wie heeft er zin om daar iets aan te doen,honderden doen wekelijks rommelmarkten in het zwart zonder de minste contole

 6. En wij maar onze auto’s en fietsen kapot rijden in de putten van ons wegen net tis er voor je nek te breken met je fiets en als middenstander zit maar eens in de file met 4arbeiders in uw camionet aan 45euro pp en rekent dat maar eens aan uw klanten door .ik was aannemer en stronte beu melkkoe te spelen en zal na versleten karkas er van over te houden 600 euro pensioen krijgen met 5jaar als er nog iets over blijft nadat onze aapjes nog iets over laten .de productieve Belg waarvan er nog een schaarste is na tot in september gewerkt te hebben per jaar tegen dat de eerste euro voor eigen zak is nadat onze aapjes en ambetantenaren betaald zijn massaal moeten als we onze kop niet willen kwijt spelen. Alles te danken aan Europa en 6 regeringen over dat apen land. Blijf welgezind .

 7. het is daarom dat ik dit jaar 650 euro belasting moet betalen tegenover 150euro verleden jaar,op mijn pensioen,met al een voorinhouding van 2900euro,dat is samen 3050euro,mijn pensioen is al van 2008 het zelfde gebleven,maar de levensduurte niet

  1. Welkom in de club Michel, heb ook 700 euro meer moeten betalen en wat ze jaarlijks van mijn loon afhouden durf ikzelf niet te berekenen, zou er depressief van worden. Als ik dit vertel krijg ik de reactie van ” dan verdien je wel veel ” tot dat ze mijn loonfiche zien, dat is dan andere koekenbak!!

 8. Wie heeft er gezegd dat Belgiè een Apenland is:Juist!Dit is een land van politieke graaiers!Dat zij maar een voorbeeld zijn om in te leveren op al de bonussen die ze soms zonder te weten krijgen van hun nutteloze mandaten!!!

 9. Als Vlaming heb ik 31jaar gewerkt en afgedragen, na hartinfarct kreeg met doodervaringen ik een uitkering van alleenstaande 980€ en werd dakloos. Ik wacht nu 6 jaar op een sociale woning die ik nooit zal krijgen. Ik word nu constant getreiterd om te gaan werken in ploegen. Ik heb een officiële boodschap voor de corrupte evil overheid en politiekers. Fuck you all van nu tot in de eeuwigheid amen, voor mijn part wordt Belgistan in Eurabia een islamitische staat, dat is wat jullie verdienen, zoals men zecht, als men massaal appelbomen plant vallen de appels vroeg of laat op je kop.

 10. Hoeveel onwaarheden zitten er wel niet in dit kort tekstje. Ik ben zelf maatschappelijk assistent op het OCMW en Vlaams nationalist en ja, er zitten profiteurs bij. Iets waar wij met het team van de sociale dienst alles aan doen om deze mensen steun te weigeren. Maar er zijn ook veel Vlamingen die van het systeem proberen te profiteren. Trouwens, heus niet alle allochtonen zijn moslims… Meer nog, van heel mijn dossierlast heb ik slechts 1 cliënt met een hoofddoek, en zij is erg goed bezig.
  De leeflonen worden ook niet ‘in het rond gestrooid’, maar worden enkel toegekend na sociaal onderzoek en dit doen wij zeer grondig. En ten slotte wordt het leefloon nu al gekoppeld aan werkbereidheid. Anderstaligen die leefloon of steun krijgen moeten verplicht naar de Nederlandse les en moeten hier maandelijks hun aanwezigheidsattest van indienen vooraleer hun leefloon van die maand wordt uitbetaald, mensen met een psychiatrische of psychische problematiek worden reeds verplicht in begeleiding te gaan. Met elke cliënt wordt een traject aangegaan dat uiteindelijk moet leiden naar zelfredzaamheid.

  Maar akkoord, het systeem zou strenger mogen zijn voor diegenen die al heel lang sociale uitkeringen genieten.

  1. Sorry maar ik ben een alleenstaande, Belgische vrouw, bijna 58 en ik zoek nu bijna 5 jaar naar werk. Ik krijg het laagste aan werkloosheidsuitkering, mijn spaarcentjes zijn bijna op en ik heb hulp gezocht bij het ocmw. Awel, ik krijg dus geen enkele cent, niet eens voedselbonnen !!!! Ik heb van mijn 17de gewerkt, steeds alles betaald ! Ik heb zeker voor dit leven nu niet gekozen maar ik vind dit zo wraakroepend … Iedereen weet wat alles kost. Ik woon op huur + gas, elek, water, + hopitalisatieverzekering + 1X tanken/maand … blijft mij geen 100€ meer om te leven!! Dan zijn er de verzekeringen nog niet betaald. Dus het is degelijk nog mogelijk als Belg te verhongeren in zijn eigen land!!!!!

  2. Met toepassing van de eigen OCMW-reglementering kan men toch al die 22% niet-Europese geldzoekers op nul zetten!!! Besparing 250 miljoen euro!!!

 11. En ondertussen blijven de asielbedriegers maar binnenstromen.

 12. De pummels van de regeringen hier zijn geboren als ezels . En eens ezel altijd ezel . En het grote deel van de bevolking zijn apen . Ze staan er bij en ze kijken er naar .

 13. Hallucinant …alsmede de schaamteloze graaicultuur !!!!en het is niet in Europa dat ze zullen reclameren hoor ….de pot verwijt immers de ketel…..ziedaar het misdadig verzuim van de politiekers…..maar de ketel gaat zolang te water tot ze barst …..

 14. in Nederland berekende econoom P. Lakeman de jaarlijkse netto kosten van immigratie (exclusief asielkosten) op 7 miljard euro

Comments are closed.