De Europese Unie en haar bestuurders doen geen moeite meer om te verbergen dat men de vrije uitwisseling van opvattingen en ideeën wil tegenwerken. Deze week kwamen de ministers van de lidstaten met een voorstel om de sociale media op inhoud te gaan controleren. Men wil hiermee onder de titel ‘veilige sociale media’ naar eigen schrijven; haat zaaien, het aanzetten tot haat en het rechtvaardigen van terrorisme op de sociale media platforms bestrijden. Het voorstel is onderdeel van een pakket maatregelen om de bestaande EU-richtlijn voor audiovisuele mediadiensten te moderniseren. Het voorstel moet nog wel in het Europees Parlement en de Europese Commissie worden behandeld.

Het gaat bij de sociale media bijvoorbeeld om Facebook, YouTube, Twitter, Google, waar filmpjes worden gedeeld, de beelden moeten worden gefilterd op ‘haatboodschappen’ en schadelijke inhoud voor kinderen. Hoewel ongewenste berichten al vanaf het ontstaan op het internet zijn te vinden, zorgt de combinatie met sociale media voor de nodige onrust. Daarom wenst men dat er extra druk op de sociale media bedrijven gezet wordt om bepaalde berichten niet langer toe te staan.

In de woorden van Andrus Ansip, de vicepresident van de Europese Commissie voor de digitale markt;

“We moeten rekening houden met de nieuwe manier waarop men video’s bekijkt en een goede balans vinden om op een betere wijze innovatieve diensten aan te moedigen, Europese films te promoten, kinderen te beschermen en haat zaaien aan te pakken.”

Voorstanders van de vrije meningsuiting zijn zeer kritisch over de nieuwe EU-richtlijn en waarschuwen ervoor dat dergelijke voorstellen controversiële discussies de grond in boren en tot censuur zullen leiden. Toevallig werd eerder deze week een Tweet van de Nederlandse politicus Geert Wilders in Duitsland geblokkeerd. De reden hiervan is dat in Duitsland al een dergelijke censuurwetgeving op tafel ligt, die waarschijnlijk in juli van dit jaar van kracht gaat. Een gevolg hiervan is dat bedrijven enorme boetes riskeren als ze vergeten of niet voldoende censureren.

Opvallend is dat Nederland zich tegen dit EU-plan voor controle sociale media uitsprak. Het argument dat werd gegeven is minder hoopvol, staatssecretaris Dekker maakt zich vooral druk over de reikwijdte van de richtlijn die onvoldoende onderscheidt zou maken tussen traditionele en de nieuwe media. Het is nu afwachten tot de richtlijn wordt voorgelegd aan het EU-parlement en de Europese Commissie, waarbij wordt onderhandeld over de definitieve richtlijn.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media”

 1. Gewoon een zionistische actie om de menimgsvrijheit in te perken!
  Op naar de sovjetunie 2.0

 2. En zo is een tijdperk begonnen waar in naam van democratie iedereen nog meer gecontroleerd en gade geslaan wordt dan in een dictatuur

 3. Hoog tijd voor revolutie.

 4. Mafkezen! Allerhoogste ziet alles en binnenkort ga alle EU-politici de hellevuur in voor eeuwig.

 5. Om dezelfde reden kan men al enkele maanden niet meer ‘in realtime’ reageren op online Knack-artikelen. Reacties worden nu eerst gescreend, gemodereerd en dan eventueel gepubliceerd in de lezersrubriek van Knack Magazine. Heel doorzichtig manoeuvre en heel zielig. Persvrijheid: een lachertje. Mainstream is het ordewoord, kritische stemmen worden zo veel als mogelijk gesmoord.

 6. lonesome cowboy

  Een truc om elk georganiseerd verzet tegen de islamofiele, anti-christelijke, politiek-correcte tiranie in de kiem te smoren.

 7. De nieuwe DDR is op komst.

Trending

%d bloggers liken dit: