Frankrijk heeft gestemd in de eerste ronde van de Presidentsverkiezingen.  De socialisten (6,35%) halen met moeite nog de kiesdrempel en de centrumrechtse kandidaat is ook uitgeschakeld. De kiezers hebben de Siamese tweeling, PS en Les Républicains (LR) – hopelijk voor lang – naar de strafbank verwezen. Dat maakt dat beide klassieke blokken in de 2de ronde afwezig zullen zijn, een première in de politieke geschiedenis van de 5de Republiek. Schaduwzijde aan de verkiezingen van gisteren is natuurlijk dat een schoft zijn opwachting maakt  om een andere schoft op te volgen. Maar zover zijn we nog niet, bijgevolg gaan we daar niet veel woorden aan vuil maken.

Een van de grote winnaars van deze verkiezingen, Marine Le Pen, is koploper in circa 19.000 van de 35.416 Franse steden en gemeenten. De voorzitster van het FN weet daarmee haar score van 2012 met 1.237.564 stemmen te verbeteren, wat het totaal op 7.658.990 (21,43%) kiezers brengt.  Deze uitslag kan nog lichtjes wijzigen gezien 3% (maandag om 15u30) van de stemmen nog moeten geteld worden.  Ter vergelijking:  in 2002 wist vader Jean-Marie Le Pen in de eerste ronde 4.804.772 stemmen te verzamelen.

Aantal steden en gemeenten waar de kandidaten wonnen:

Marine Le Pen: 19037
Emmanuel Macron: 7264
François Fillon: 5580
Jean-Luc Mélenchon: 3486

Het is duidelijk dat het Front National zich nu ook in de landelijke gebieden weet te verankeren. In de regio’s,  Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Hauts-de-France (met het noorden), Normandie en Provence-Alpes-Côte d’Azur behaalde het FN de meeste stemmen, du jamais vu, zouden we zeggen. Met 43.040 stemmen is het FN zelfs de grootste partij van Corsica (27,88%) geworden. Een vreemde evolutie waar nog veel over gediscussieerd zal worden. Wij hebben er in elk geval geen sluitende verklaring voor. Dat het uitsluitend aan inwijkelingen zou liggen, zoals ik ergens las, is natuurlijk onwaar.

Wanneer men de landkaart van Frankrijk erbij neemt, dan lijkt het land politiek in tweeën te zijn gereten. De rechterzijde van het land stemde voor Marine, de linkerzijde voor Macron.  Maar zoals bijna altijd zijn het de hoofdsteden die linkser stemmen dan de rest van het land.  Ook gisteren was dat het geval. In Île-de-France, waar Parijs deel van uitmaakt, behaalde Macron 1.612.736 (28,63 %) stemmen tegen 708.261(12,57 %) voor Marine Le Pen.  Zonder Parijs was Marine Le Pen sowieso de grote winnaar van deze verkiezingen.

“Zondagavond dronk Macron champagne in ‘La Rotonde’ (Montparnasse) in het gezelschap van de pedofiel Cohn-Bendit, Jacques Attali, Dominique Strauss-Kahn en de zeer linkse acteur Arditi. Mooi gezelschap.”

Maar bon, nu op naar de tweede ronde, waarbij men toch vele vraagtekens kan plaatsen. Wat doen de kiezers van Fillon (7.126.632 kiezers) en van Nicolas Dupont-Aignan van ‘Debout La France’ (1.689.686 kiezers)? Gaat de anti EU’er, Mélenchon, oproepen om voor de pro-EU’er Macron te stemmen? En wat met de  kiezers van de kleinere kandidaten (samen ongeveer 1.400.000 stemmen), waarvan men niet weet wat hun stemgedrag zal zijn?

Volgens een peiling (pfff) zouden 30 à 40 % van Fillon’s kiezers in de tweede ronde voor Marine Le Pen stemmen.

Er wordt natuurlijk van alle kanten gevraagd om het Marine Le Pen zo goed als onmogelijk te maken, ‘faire barrage’, zoals ze het zeggen. Valt af te wachten of de centrumrechtse kiezers daar opnieuw zullen inlopen.

Het wordt in elk geval de ronde van de mondialisten tegen de patriotten, van het volk tegen het establishment, van de kleine man tegen de media, het kapitaal, de kunstwereld en de bobo’s.

Vasy, Marine ! De tijd dringt!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Frankrijk na de eerste ronde: de ‘UMPS’ is dood, morsdood”

  1. De Vriendt Joseph

    Schijnt dat langs omwegen IS vragen om 14 dagen geen aanslagen te plegen…

Trending

%d