Vanwege een congres waarbij de belangrijkste adviseur van president Afewerki van Eritrea zou spreken, was het drie dagen onrustig in het Brabantse dorp Veldhoven. Een invasie van boze Eritreeërs hadden zich naar de locatie van het congres begeven. Een demonstratie liep uit de hand op de donderdagavond en dus besloot Burgemeester Mikkers na ongeregeldheden dat de bijeenkomst niet door kon gaan, omdat de openbare orde niet kon worden gegarandeerd.

Tegenstanders hadden opgeroepen om naar de Brabantse plaats te gaan om te voorkomen dat de bijeenkomst daar kon plaatsvinden. Tijdens de demonstratie werden de auto’s met deelnemers aan het congres belaagd. Verder werden er leuzen geroepen tegen het regime en het beleid. Volgens tegenstanders was het doel van het congres om Eritreeërs onder druk te zetten, te intimideren en geld afhandig te maken. Elke maand vluchten gemiddeld 5000 tot 6000 mensen uit Eritrea.

De Burgemeester van het dorp heeft vanwege deze ongeregeldheden het congres afgelast. De rechter in Den Bosch heeft in een kort geding besloten dat de burgemeester het recht had om de bijeenkomst te verbieden. Er werden tijdens de demonstratie op de donderdagavond 128 tegenstanders van de bijeenkomst na opstootjes opgepakt en in bussen afgevoerd. Ze zijn inmiddels allemaal weer vrijgelaten.

De burgemeester lichtte later toe dat hij een keuze moest maken tussen het recht op vergadering en het garanderen van de openbare orde. Mikkers had signalen dat er nog 2500 demonstranten naar Veldhoven zouden komen. Critici lieten weten het bizar te vinden dat we hier in het land Eritreeërs arresteren, omdat ze tegen andere Eritreeërs protesteren en het kortom niet te waarderen dat allerlei conflicten naar Nederland worden geïmporteerd. In Nederland wonen volgens de officiële cijfers zo’n 20.000 Eritreeërs.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Veldhoven toneel van demonstrerende Eritreeërs”

  1. Ratteke Maurice

    Kipper ze buiten opgeruimd staat netjes, je moet daar ook niet betogen tegen het beleid in Nederland dus wat hebben die zakken en extreem Links hier te maken, weg er mee

Trending

%d