Voorpost betoogde in Zeebrugge: ‘Illegaliteit=criminaliteit’

17353640_1445038728854399_6754966412846252517_nVoorpost betoogde zaterdag met 150 mensen in Zeebrugge onder het motto ‘illegaliteit=criminaliteit’.  Aanleiding is de toenemende overlast door illegalen in Zeebrugge.

Het BIN trok eerder aan de alarmbel.  Het BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie. De vrijwilligers van het BIN signaleren problemen en wisselen informatie uit. “We doen meldingen en nemen foto’s, maar de politie en de overheid treden onvoldoende op. De Isabellalaan is nu terug een stort met al het afval van de truckers uit het Oostblok. Ook de problemen met migranten slepen nu al twee jaar aan. Na de Syriërs en Irakezen zorgen nu veel Afrikanen voor problemen. Zij zijn ook agressief. Meisjes worden lastig gevallen en leegstaande panden worden gekraakt. En dan was er ook nog de grote vechtpartij tussen truckers en migranten”, zeggen BIN-coördinatoren David Brinckman en Thierry Oliviers. “We vrezen dat we nooit meer van ons negatief imago in Zeebrugge zullen afraken. Zeebrugge is nu voor iedereen bijna synoniem met illegalen. Geef de scheepvaartpolitie en lokale politie meer middelen en volk om hun werk te doen.”

Voorpost stak op 18 maart de Vlamingen een hart onder de riem en kwam op voor de lokale bevolking in Zeebrugge die met veel begrip en dikke duimen reageerde.

Foto’s:  dank aan Voorpost en Sandra Wintershoven.

DSCN9961DSCN9938DSCN9906DSCN9874DSCN9816DSCN9787DSCN9777DSCN9755DSCN9754

2 comments

  1. Ik kan alleen mijn volle steun uitspreken voor deze voorvechters. Goed dat zij hun nek uitsteken en ruchtbaarheid geven aan de problemen. Want IEDEREEN is betrokken.
    Door hen wordt de aandacht getrokken en wordt de actiebereidheid bij anderen alleen maar groter. Woorden wekken maar voorbeelden trekken. Proficiat beste Voorposters jullie mogen de naam met fierheid dragen.

  2. ondanks het feit ,dat er maar “slechts” 150 betogers aanwezig zijn geweest (veel te weinig me dunkt) was het naar mijn mening toe,een geslaagde manifestatie,ik wil bij deze,ook nog de mensen van voorpost bedanken, voor een gezellige ,aangename zaterdag middag , dit was de trip vanuit antwerpen,meer dan waard, ik zou zeggen,tot de volgende zitting, houzee!

Comments are closed.