16797505_1421556391202633_21602184606235410_oGisterenavond trokken 300 mensen met fakkels door de straten van de Antwerpse wijk Luchtbal om op initiatief van het Vlaams Belang te protesteren tegen de geplande komst van een nieuwe megamoskee.  De Marokkaanse moslimtempel zou moeten komen in het voormalige postgebouw aan de Noorderlaan, en moslims zijn momenteel druk bezig om 850.000 euro bij elkaar te krijgen – uiteraard ook met duistere financiering vanuit het buitenland. 

Vlaams Belang-fractieleider in de gemeenteraad en Kamerlid Filip Dewinter is niet te spreken over het plan.  ‘Dit dossier is een typisch voorbeeld van de islamisering van onze samenleving: eerst was er in de buurt een kleine garageboxmoskee, vervolgens bood het Antwerps stadsbestuur de voormalige politieschool (Havanastraat) aan om de moskee te huisvesten, en nu verhuist de moskee naar een gebouw van 1000 m2 voor vele honderden moslims. Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging, gaat de islamisering van onze samenleving dus gewoon voort. Hoeft het te verbazen dat moslimterrorist Anis Amri, die op 19 december 2016 in Berlijn met een vrachtwagen een bloedige jihad-aanslag op een kerstmarkt pleegde, vaak naar België reisde omdat – zo stellen Duitse media – dit land “een sterke islamistische scene” heeft? Wie moskeeën zaait zal sharia en jihad oogsten.’

16904883_1421514414540164_5578684211096234155_oVolgens het VB bestaat er ook geen enkele twijfel over dat het hier om een bijzonder extremistische moskee gaat. ‘Er worden oproepen gelanceerd om de moskee te steunen via het televisiekanaal Al Huda.  Dat kanaal staat onder controle van de extremistische Moslimbroeders, die ook aan de basis liggen van de opkomst van de soennitische terreur, en dat soort moslimextremisme mag en kan bij ons geen thuis krijgen.’

De optocht met 300 mensen verliep strijdbaar maar rustig.  De provocaties van enkele moslims werden genegeerd.  De manifestanten werden enkele malen bekogeld met bommetjes vanuit de appartementsgebouwen, waar veel moslims huizen, maar verder bleef het rustig.  Wij spotten onder de aanwezigen ook Kamerlid Jan Penris, Senator Anke Vander Meersch, Europees parlementslid Gerolf Annemans en Edwin Wagensveld van Pegida Nederland.

Het Vlaams Belang voert duidelijk een goed gecoördineerde en volgehouden campagne tegen de moskee.  Eerder was er al een opgemerkte protestactie ter plaatse, een verzetsavond in het nabijgelegen café ‘De Luchtbal’, een petitie (zie: http://www.petities24.com/geen_megamoskee_aan_de_noorderlaan_in_antwerpen) en nu dus een geslaagde fakkeltocht.  De volgende stap is een juridisch initiatief om de komst van de megamoskee te verhinderen:  om het pand te verbouwen zullen een bouwvergunning en een bestemmingswijziging nodig zijn, en dat opent de weg naar het indienen van een groot aantal bezwaarschriften.  De bouw kan zo allicht een hele tijd vertraagd, en misschien zelfs verhinderd worden.

Voor N-VA en burgemeester Bart De Wever wordt het opnieuw een heikele kwestie.  Het Antwerpse stadsbestuur zal immers over de nieuwe moskee een advies moeten geven, en op de bezwaren moeten antwoorden.  De N-VA steunt vanuit de Vlaamse regering voluit de erkenning, de subsidiëring en de bouw van nieuwe moskeeën, inclusief soms hoge minaretten.  Het ‘Moskeedecreet’ dat dit mogelijk maakt werd destijds zelfs door Bart De Wever persoonlijk mee door het Vlaams Parlement geloodst.  Maar N-VA wil tegelijk in Antwerpen wat graag de overgelopen VB-kiezers aan boord houden…  Wordt het dus voor of tegen de moskee bij de Antwerpse N-VA?  De tijd zal het uitwijzen.

Met dank aan onze correspondent Sandra voor de foto’s.

boa

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “300 mensen met Vlaams Belang op straat tegen nieuwe extremistische moskee van 850.000 euro in Antwerpse wijk ‘Luchtbal’”

  1. jean marie tyteca

    Gezien de betreffende plaats is het onmogelijk om via het openbaar vervoer vanuit de westkust aldaar te geraken. Idem voor de debatavonden , die zeer degelijk zijn, heb ik hetzelfde probleem. Zelfs voor de actieavonden van het VB in Brussel is de terugreis met de trein een groot probleem.

  2. Wie er tegen betoogt is politiek-correct beschouwd een vermeend…. “racist”(sic) omdat in de visie van PoCo-anthropologen, muzelmannen een apart “mensenras” zouden zijn ! Men kan het zo gek niet bedenken of het is inderdaad “politiek-correct” ; de voorbelden zijn legio…..

  3. Onbegrijpelijk dat er maar 300 aanwezigen waren, dat is toch absoluut geen afspiegeling van wat er leeft bij het publiek. Jammer, maar proficiat aan de betogers. En NVA mag ondertussen ook wel eens kleur gaan bekennen en zeggen waarvoor ze echt (niet) staan.

  4. mireille demonie

    Het was fijn om daar te zijn oh nee alweer een moskee is de teneur de zoveelste provocatie vanuit de moslimgemeenschap en gefinancierd door de Arabische moslimlanden …..en nog blijven ze hier stekeblind …..voor dit sluipende gevaar

Trending

%d bloggers liken dit: