[BETRAPT] VTM Nieuws loog over ‘Zweden-aanslag’ Trump en blijft liegen

Zoals we gisteren berichtten kon de linkse leugenpers dit weekeinde haar lol niet op toen de Amerikaanse President Donald J. Trump zogezegd een ‘blunder’ had begaan door ‘in een toespraak te spreken over een terreuraanslag in Zweden’.  Maar pijnlijk voor links en leugenpers: Trump sprak helemaal niet over een terreuraanslag, maar over de stijgende criminaliteitscijfers door vreemdelingen in Zweden.  Het verhaal over een terreuraanslag werd kompleet verzonnen door links en de leugenpers

Negatieve berichten over President Donald J. Trump worden door linkse leugenjournalisten niet gecontroleerd, maar enkel lui van elkaar overgeschreven, en dus ging ook VTM totaal uit de bocht.  In het avondjournaal van 19 februari pakte het VTM Nieuws staalhard uit met de leugen als één van de hoofdpunten, hier een screenshot:

20170220_170203

Nadat President Trump dan correct had laten weten, dat hij sprak over een bericht op Foxnews over de stijgende criminaliteit in Zweden door het toelaten van teveel vreemdelingen, zat VTM met een probleem.  En dus werd de online-berichtgeving maar subtiel aangepast.  Plots heette het, dat President Trump een aanslag in Zweden zou hebben… ‘gesuggereerd.’  Hier het screenshot:

vtmtrumpsuggereert

Met andere woorden: hij heeft het dan wel niet gezegd, wij journalisten hebben ons vergist, maar hij heeft wel de ‘suggestie’ van een terreuraanslag in Zweden gewekt.  Maar ook dat is komplete onzin, want Trump suggereerde helemaal géén terreuraanslag.  Alhoewel de fout nu helemaal bloot ligt, blijft VTM de kijker en lezer bewust misleiden over de uitspraken en daden van President Donald J. Trump.  De Code van Journalistieke Beginselen is nochtans duidelijk:  ‘ 7) Rechtzetting van foutieve informatie – Feiten en informatie die na publicatie ervan foutief blijken te zijn, moeten rechtgezet worden en dit zonder beperking, onverminderd de wettelijke beschikkingen inzake het recht op antwoord.’  Maar dat doet VTM dus niet.

Er is dus maar één conclusie mogelijk: VTM Nieuws is Fake News.

boa

 

3 comments

  1. “Al vliegt de politiek-correcte leugen nog zo snel, de objectief-correcte waarheid achterhaald ze wel” !

  2. Helemaal akkoord. Alleen: ik lees liever het woord “nepnieuws” dan het woord “fake news”. Maar dat terzijde.

Comments are closed.