filipdewinterboekeigenvolkeerstDeze week werd Filip Dewinter door tal van ‘Vlaams Belang-watchers’ weer eens voor de 44e keer in zijn politieke loopbaan als ‘irrelevant’ bestempeld.  De aanleiding was zijn opgemerkte bezoek aan de Syrische President Assad, dat dagenlang de nieuwsberichten beheerste en zelfs een cameraploeg van de staatszender VRT tot bij Assad bracht voor een fel opgemerkt en becommentarieerd interview.  Journalisten en andere medewerkers van de leugenpers hebben wellicht een andere definitie van ‘irrelevant’ dan gewone stervelingen.

Maar de week werd nog beter voor Dewinter.  De Belgische politiek ontdekte zowaar, in februari 2017, dat er een gevaar dreigt… vanuit Saoudi-Arabië.  Na de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel vond de Belgische politiek het blijkbaar eindelijk nodig eens naar de geldstromen vanuit dat land naar België te kijken, en het OCAD bevestigde zowaar wat driekwart van de bevolking al 20 jaar aanvoelt:  de extremistische islam is in opmars, en dat komt wel degelijk dankzij de steun en het geld van Saoudi-Arabië, dat mede opereert vanuit de Grote Moskee in Brussel.  Sommige leden van N-VA, zowaar zelfs Groen en de SP.a, voelen dat de wind gekeerd is en willen nu dat die geldstroom stopt.

Klein detail:  Filip Dewinter beschreef dat probleem al in zijn boek ‘eigen volk eerst – antwoord op het vreemdelingenprobleem’, dat verscheen in het jaar… 1989.  U leest het goed:  bijna 30 jaar geleden!    De piepjonge Dewinter, 27 jaar, amper 2 jaar verkozen in het parlement, detecteerde toen al in alle helderheid het volgende probleem:

filipdewinterfotooudHet islamitisch cultureel centrum wordt gesponsord door en geleid vanuit Saoedi-Arabië.  Het centrum is gevestigd in het oosters paviljoen in het Jubelpark.  Het was opnieuw Saoedi-Arabië dat met de nodige fondsen over de brug kwam om het paviljoen te verbouwen. De algemene Raad van dit islamitisch cultureel centrum wordt voorgezeten door… de ambassadeur van Saoedi-Arabië. Dit centrum neemt ook binnen de islamitische gemeenschap in Europa een sleutelfunctie in. De verantwoordelijken van het centrum zijn er tevens in geslaagd het centrum te laten erkennen als bevoorrecht gesprekspartner tussen de Belgische staat en de islamgemeenschap.

Concreet betekent dit dat het islamitisch cultureel centrum de enige vertegenwoordiger is van de islamitische gemeenschap in dit land wanneer er gesproken en gehandeld dient te worden over de toepassing van de wet in verband met de erkenning van de islamitische godsdienst. Het centrum beschikt over meer dan 30 betaalde medewerkers. De financiële middelen zijn in hoofdzaak afkomstig van de islamitische wereldliga en de regering van Saoedi-Arabië.

Dat Saoedi-Arabië, ondanks het feit dat hier bijna geen Saoedi’s verblijven, zich opwerpt als de enige vertegenwoordiger van de islamgemeenschap is niet zo verwonderlijk. Het strenge religieuze Saoedi-Arabië beschouwt het als haar taak de islamieten in de moslimgemeenschap over de wereld heen met woord en daad te steunen. Het land vergroot op deze manier haar politieke en godsdienstige invloed in de wereld. Via het islamonderwijs die landen zoals Saoedi-Arabië de mogelijkheid om vooral hun godsdienstige invloed binnen de islamgemeenschap uit te breiden. De Belgische wetgeving legt hen geen strobreed in de weg.”

Dit, en vele andere inzichten leidden Dewinter naar een 70-puntenplan ter oplossing van het vreemdelingenprobleem, dat o.a. een strenge controle op geldstromen naar vreemdelingenorganisaties bevatte en een verbod voor buitenlandse financiering van moskeeën.  Groen en SP.a kondigden daarom met CD&V, VLD en VU (nu N-VA) een ‘cordon sanitaire’ af tegen Filip Dewinter en het Vlaams Blok/Belang, dat ervoor zorgde dat de oplossingen van het VB niet konden uitgevoerd en toegepast worden, en zo leidde naar de moordende islamitische terreuraanslagen van 22 maart met 32 doden.

Dat cordon sanitaire wordt overigens tot op de dag van vandaag ook door N-VA strikt toegepast:   Zelfs als het VB in het parlement een motie indient om een Vlaamsgezind thema dat N-VA steunt te bespreken, dan dient de N-VA een ‘eenvoudige motie’ in om de bespreking van elk voorstel van het VB onmogelijk te maken.

Zouden de nieuwe inzichten over Saoudi-Arabië nu leiden tot een verontschuldiging richting Dewinter en Co voor 30 jaar scheldpartijen, beledigingen en uitsluiting?  We zijn benieuwd.

Ook uw buik vol van de (zelf)censuur van de Vlaamse media en de rood-groene journalisten?  Hieronder op ‘delen’ klikken.  Jij klikt de politiek-correcte censuur de wereld uit!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “30 jaar na boek Filip Dewinter: politiek ‘ontdekt’ gevaar Saoudi-Arabië”

 1. Laat ons objectief-correct een kat “een kat” noemen in plaats van eufemistisch te gewagen van een “Cordon Sanitaire” ; het is immers veeleer “un Cordon DISCRIMINATOIR” door de zich democratisch wanende partijen, die zich beweerdelijk afzetten tegen……”discriminatie”

 2. Ere aan wie ere toekomt, zou het moeten zijn. Spijtig is politiek een harde en soms smerige stiel en wordt er vollop ideeën gestolen; en steekt men de pluimen op de eigen hoed.
  Het zou de poco-politiek passen om eindelijk eens ere te geven aan wie ere toekomt, niet?

  Ik kan mij vrij goed vinden in bovenstaande tekst, maar er is één ding in de tekst hierboven dat mij stoort, nl over de aanslag van 22 maart. Het is een beetje te kort door de bocht propaganda.
  Jawel, die aanslag is inderdaad “werk van eigen moslims” (uit Moslimbeek oa ), maar laat ons eerlijk zijn eigenlijk is dit eerder “een oorlogsdaad” van IS uit Syrië & Irak, omdat België in oorlog is met IS.

  België heeft rechtstreeks en onrechtstreeks al vermoedelijk (officiële cijfers blijven geheim, dus mag ik speculeren) honderden zoniet duizenden doden en gewonden gemaakt bij IS (en de burgerbevolking) en vele gebouwen/huizen vernietigd en dus riposteerd IS.

  Dat heet dan gewoon “oorlogslogica”, niet leuk maar zeker geen terreur (zoals het ten onrechte betiteld wordt overal en ook in de leugenpers), eerder oorlogsdaden.
  ( De slachtoffers krijgen dan ook een oorlogspensioen van de regering.)

  Ik wilde hierbij toch even de puntjes de i ( van islam-aanklacht) zetten.
  Uiteraard uitgevoerd steeds door moslims, die aanhangers zijn van IS en voorstanders van een wereldkalifaat, en die ook vinden dat andere landen zich niet moeten moeien in hun strijd in het Midden-Oosten en dus ook uit wederwraak.

  Wat betreft de islam in België, is het uiteraard zo dat een islam zonder sharia eigenlijk geen islam is; wahabisme of geen wahabisme, maakt niet zoveel uit; profeet Mohammed en Allah hebben de moslim- gelovigen niet alleen ‘gebeden’ gegeven, maar ook een heel juridisch en sociaal systeem. Deze zijn echter hoofdzakelijk tegen onze levensstijl en Westerse mensenrechten.

 3. Politiek-correct en “traag” zijn blijkbar synoniem maar “beter laat dan nooit”.

 4. Is er nu echt niemand die openlijk durft toegeven dat Filip De Winter reeds dertig jaar gelijk heeft? Want wat is het eerste wat de nieuwe president van de Verenigde Staten doet: EIGEN VOLK EERST! Het dertigjarige project van Filip De Winter tot het zijne maken! Begrijp je nu, o kiezers , waarom voor de linkse oiko-racisten: de linkse land- en volksverraders, het cordon rond het VB zo belangrijk is. Het is immers het instrument waarmee ze de waarheid monddood pogen ye maken.

 5. Vandaag nog vers van de pers .Monica De Coninck en Geens .De ware islamvrienden ,die borg staan voor echt burgerverraad.

 6. SCHANDE ECHTE SCHANDE voor alle Extreem Linkse voddenventen.
  Wanner gaan die klodderhonden hun ogen openen.
  Doe zo verder extreem links mijn god zal u beoordelen en u naar de HEL wensen

Trending

%d bloggers liken dit: