volkskrant20170203De politie wil af van een deel van haar agenten met een Europese afkomst, omdat de samenleving in snel tempo verandert en steeds meer allochtonen telt. Met dit gegeven in het achterhoofd zou de politie mee moeten veranderen. In een ontluisterend vraaggesprek met de Volkskrant, passeren meerdere anti-blanke vooroordelen de revue en worden een aantal bizarre uitspraken gedaan. De ondervraagde is politiecommissaris Max Daniel.

Kern van het verhaal is dat allochtonen zich moeten herkennen in het politiekorps. Of zoals dit in de nieuwspraak van pers en regering tegenwoordig heet; er moeten meer politiemensen komen met een migrantenachtergrond. Een klacht naar het eigen politieapparaat is dan ook dat: “…de urgentie van etnische diversiteit werd door de politieorganisatie nooit gevoeld.”. De beste man ziet het zelfs als zijn taak om flink wat Europeanen uit de politieorganisatie te trappen, dat heet dan; “’Het is voor mij een morele en persoonlijke noodzaak om de politie divers te maken.”

Aangekomen bij het vermeende racisme van huidige agenten erkent dhr. Daniel dat bepaalde etnische groepen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en dat leden van deze groep er daarom bij controles uitgepikt worden. (Dat noemt men etnisch profileren) Maar in plaats van deze logische keuze toe toejuichen – waarmee de samenleving wordt beschermd – maakt de man zich druk om een enkele verdwaalde onschuldige die op deze wijze wordt aangehouden. “Zo verlies je een groot deel van je supporters.”

Een specifieke groep die onder dat nare profileren erg zouden lijden zijn Marokkanen. Nogmaals politiecommissaris Max Daniel: “’Ik spreek geregeld Marokkaanse politiemensen die mij vertellen dat ze van hun familie de vraag krijgen wat ze nog te zoeken hebben bij de politie.” Heeft deze vraag niet wellicht iets van doen met het gegeven dat deze specifieke, etnische groep ook oververtegenwoordigd is onder de criminelen? Het is maar een idee.

Recent werd weer eens in een overzichtelijke staafdiagram naar voren gebracht dat zeker 62 procent van de gevangenen in Nederland van allochtone afkomst zijn. Dit zijn dan nog de personen die zijn opgepakt en veroordeeld, los van de velen waarbij dit niet het geval is. Want veel mensen doen tegenwoordig helemaal geen aangifte meer. Overigens zijn dergelijke geluiden over de hoeveelheid blanken bij de politie al veel langer te horen. Midden vorig jaar sprak een andere persoonlijkheid uit de politietop zich ook uit over dit onderwerp.

Dat is al met al vooral schokkende en gevaarlijke taal. Het vooroordeel van de racistische, blanke agent is misselijk en zet onnodig levens van agenten op het spel. Daarbij heeft men duidelijk niet begrepen dat mensen vanwege de Europese afkomst weigeren ook gewoon discriminatie betekent.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Nederlandse politiecommissaris: minder blanken bij politie”

 1. Pure en onversneden autochtonofobe discriminatie, politiek-correct gecamoufleerd als “positieve actie” : OIKOFOBIE !

 2. jean marie tyteca

  Toen in de ’90 jarigen les werd gegeven aan de politieschool aan de Noorderring in A’pen werden reeds vreemdelingen aangenomen , zonder dat ze werkelijk aan de capaciteiten voldeden. Onderling, tussen de lesgevers, werd er toen reeds negatief gereageerd tegen deze aanwervingen.

 3. De ‘weg met ons’ waanzin slaat weer toe. Men is niet eerder tevreden dan dat dit land naar de verdommenis is…

 4. Frederik Van der Linden

  Onmiddellijk met pek en veren het veld insturen ! Het politiekorps zou dus ook personen moeten
  herbergen met een afwijking. Dieven, pedofielen, en andere fielen. Hollanders sta op en doe jullie plicht !!

 5. Ik noem het weer de zoveelste anti-germanistische actie!

 6. Ratteke Maurice

  Nog een die klaar is voor opname in de K13 Gesloten opname of beter in afzondering in gesloten instelling, daar zijn geen hoeken meer aan an die vent. Nog zotter dan een achterdeur. Zij zullen wel de rekening worden gepresenteerd , ik hoop zo snel mogelijk

 7. De linkse waanzin slaat weer toe !!

Trending

%d