iskTeruggekeerde IS-strijders kunnen wel degelijk genieten van een werkloosheidsuitkering. Dat blijkt uit gegevens die Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas bemachtigde bij de Federale Overheidsdienst (FOD) werkgelegenheid van CD&V-minister Peeters.
Het bericht is opmerkelijk aangezien Peeters eerder via sociale media communiceerde dat teruggekeerde Syriëstrijders sinds oktober 2015 geen uitkering meer konden ontvangen. “Het net heeft geen mazen meer”, klonk het afgelopen zomer fier op Twitter (20.07.2016).
reactweetpeeters
Uit een antwoord van de overheidsdienst voor werkgelegenheid van diezelfde minister Peeters blijkt daar echter niets van aan. “Niemand kan definitief van het recht op uitkeringen worden uitgesloten”, stelt de FOD werkgelegenheid in haar antwoord aan Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas.  Enkel tijdens de periode dat iemand in het buitenland verblijft of uit de bevolkingsregisters is geschrapt kan hij zijn uitkering verliezen, zo blijkt. “Maar hij kan tot de werkloosheid worden toegelaten indien hij opnieuw voldoet aan de toelaatbaarheidsvoorwaarden”, aldus de FOD. Met andere woorden: als een teruggekeerde terrorist zich weer op de bevolkingsdienst van zijn gemeente meldt en ingeschreven wordt, dan ontvangt hij terug dop.  Onlangs raakte nog bekend dat 15 teruggekeerde IS-ers inderdaad een uitkering ontvingen van de RVA.
Pas reageert onthutst: “De uitspraken van minister Peeters gaan lijnrecht in tegen de schriftelijke antwoorden die hij zelf ondertekent. Ofwel misleidt de minister moedwillig de bevolking, ofwel ondertekent hij antwoorden die hij zelf niet leest.” Daarmee is ze nog braaf.  Volgens ons staat nu vast dat hij staalhard liegt, en een minister die liegt tegen een parlementslid wordt in een normaal land tot ontslag gedwongen.
barbarapas2Maar ook ten gronde is er ontzetting bij het Vlaams Belang-kamerlid: “Zelfs na de aanslagen in Zaventem, Brussel, Parijs, Nice,… kunnen jihadi’s  ongestoord van het IS-front naar het stempelfront terugkeren.”  Het Vlaams Belang-kamerlid pleit ervoor de nationaliteit van Syriëstrijders te ontnemen en hen de toegang tot ons grondgebied te ontzeggen. “Onze nationaliteitswetgeving voorziet dat burgers die tekortkomen aan hun verplichtingen als staatsburger de nationaliteit kan worden ontnomen. Jihadisten die zich bezondigden aan de meest gruwelijke wandaden tegen de menselijkheid vallen zonder enige tegenspraak onder deze categorie,” aldus Pas. Dat zij op die manier ook uitgesloten worden van onze sociale zekerheid is volgens het Vlaams Belang-Kamerlid “mooi meegenomen”. 

UPDATE:  In een reactie probeert Peeters zich eruit te lullen met deze onzin:  “Om steun te kunnen krijgen als werkloze moet je beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Dat houdt in dat je niet in het buitenland of in hechtenis mag zitten. Wie in Syrië is, komt dus niet in aanmerking. Syriëstrijders die zich bij de RVA aanbieden, worden onmiddellijk in hechtenis genomen want gaan strijden in Syrië is een strafbaar feit. En leven ze ondergedoken, dan hebben ze uiteraard ook geen uitkering”, zegt Peeters’ woordvoerster.

Dat is gezever in pakjes, om de eenvoudige reden, dat – zoals bekend – in dit land helaas NIET elke teruggekeerde IS-oorlogsmisdadiger in hechtenis wordt genomen.  Zij worden heel vaak NIET aangehouden, maar gewoon in vrijheid gelaten;  slechts uitzonderlijk worden ze even aangehouden, en dan weer vrijgelaten onder voorwaarden; of zelfs gewoon vrijgelaten zonder voorwaarden in afwachting van een eventueel proces in de verre toekomst…  Intussen lopen ze vrij rond, schrijven zich gewoon weer in op hun adres, en trekken dus terug dop.  Die toestand zorgt trouwens nu al voor waarschuwings- en alarmkreten vanuit gemeenten zoals Molenbeek.    Dat Peeters daarover blijft liegen illustreert alleen maar zijn onbekwaamheid.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Kris Peeters (CD&V) loog: teruggekeerde IS-terroristen krijgen nog steeds dopgeld”

 1. trekt op niets is miserie zoeken

 2. kriss peeters = volksverrader.

 3. “Meneerke Peeters” sponsort dus …muzelmans terrorisme uit NONCHALANCE

 4. Heb je al eens gehoord dat een minister niet liegt ,wacht maar tot er nieuwe verkiezingen zijn ze gaan were alles beloven,en den belg ga er were intrappen zijn al jaren de zelfde ministers ga nu niet meer veranderen

 5. Hetzelfde had ik voor. Alhoewel mijn familie hier sinds 1793 woont (sarcastisch maar waar !) Wanneer gaan we hier iets aan doen ? Ik weiger te geloven dat het te laat is !

 6. […] Kris Peeters (CD&V) loog: teruggekeerde IS-terroristen krijgen nog steeds dopgeld […]

 7. jean marie TYTECA

  Ik herken uw perikelen, door het feit dat mensen mij om steun vroegen toen zij na een periode in de VS naar België terugkeerden. Ze waren in het bezit van de Belgische nationaliteit (geen dubbele) en aan hen werd alle hulp geweigerd ( OCMW-geen vaste woonplaats, VDAB wachttijd en werken) zelfs het bestaansminimum werd geweigerd. Mochten Belgen een ras zijn, is of was, dit een zuivere vorm van racisme van de Vlaamse administratie. Met dank aan de Vlaamse regering.

 8. Ik heb 13 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Bij m’n vertrek hier werd alles correct afgesloten zoals men zei dat het moest. Belgische ambassades hebben altijd geweten waar ik woonde en werkte. Bij m’n terugkeer had ik op NIETS recht! Geen ziekte, geen dop, geen OCMW, geen VDAB hulp, geen hulp bij woning, …..
  Ik moest eerst terug 18 maanden voltijds tewerkgesteld zijn hier (afhankelijk van de leeftijd), vooraleer ik terug als ‘normaal’ beschouwd werd. Heb nochtans voor mijn vertrek altijd gewerkt en genoeg afgedragen zoals iedere Vlaming.
  Het zal wel zijn omdat ik hier geboren en blank ben zeker!

Trending

%d