Nieuw mediaplatform SCEPTR op komst, ReAct kijkt dit hoopvol tegemoet

sceptrlogoOnze trouwe lezers hebben het ongetwijfeld gemerkt: het is op deze site de voorbije weken heel wat rustiger geworden.  Daar zijn heel wat factoren voor te noemen, maar één ervan is toch wel de vaststelling dat de tijd absoluut rijp is voor nieuwe media-initiatieven. De Brexit, de spectaculaire overwinning van Donald Trump tegen de ganse vijandige pers in, en de totale afgang van onze volledige vaderlandse pers in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben velen de ogen geopend: er moet in Vlaanderen een nieuw media-initiatief gestart worden, los van eender welke partij maar wel taboeloos en ver weg van de politiek-correcte waanzin.

Wij bij ReAct zijn er fier op dat wij dat al enkele jaren geleden ingezien hebben, en sindsdien dankzij jullie steun stevig aan de weg getimmerd hebben. Maar om iets op te bouwen moet men kunnen samenwerken met anderen en vooral ook kunnen beschikken over mensen die daar professioneel mee bezig zijn – terwijl de ploeg achter ReAct bestaat uit 100% vrijwilligers. Daarom staan wij ook volledig positief tegenover een nieuw initiatief: SCEPTR. SCEPTR is een nieuwe nieuwswebstek die officieel van start gaat op 8 december. Ga nu al naar hun webstek op www.sceptr.net en voeg het toe aan je favorieten;  het wordt de moeite!  Uiteraard roepen we ook op om hun pagina te ‘liken’ op Facebook.

De naam SCEPTR dekt naar ons inziens verschillende ladingen: de scepter is een conservatief symbool dat de gezagsverhoudingen in een maatschappij symboliseert, maar het wijst er ook op dat de leugenmedia momenteel ‘de scepter zwaaien’ en dat een nieuwe pers hen die macht moet afnemen. Tenslotte zit er ook een ‘sceptisch’ element in: de leugens die de huidige media ons voorschotelen, moeten eindelijk eens van tafel geveegd worden.

Hoofdredacteur van het nieuwe initiatief is Jonas Naeyaert, die zijn sporen verdiende als Praeses van het succesvolle KVHV-Gent en als medewerker van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Hij slaagde er al meteen in een grote naam als medewerker voor SCEPTR te rekruteren: Theodore Dalrymple, de Britse conservatieve ideoloog die bij een ruimer publiek hier bekendheid verwierf mede omdat hij een inspiratie is voor Bart De Wever.

Met dit filmpje op YouTube stelt Jonas zijn nieuwe initiatief aan u voor.

15 comments

 1. Welkom, welkom, welkom!
  Onafhankelijke journalisten en media zijn broodnodig!
  Kritisch, analyserend, de achtergronden met oorzaken, realiteits-zin –
  daar gaat het allemaal om.
  Vrijheid van MeningsUiting. Democratie. De Westerse rechtstaat.

 2. Als je ziet hoe Kathleen Cools en Bart Schols interviewen dan is Sceptr meer dan welkom

  1. Politieke correctheid is wel hoog bij genoemde personen, maar de vrouwelijke collega van mevrouw Cools doet dat vaak ook nog op een onaangename pinnige wijze. Iemand als Beke mag dan wel weer een monoloog houden. Ik vind de VRT als publieke omroep veel linkser overkomen dan die in Nederland. Bij de Afspraak werd het omgekeerde gezegd. Als ik Nieuwsuur zie, dan zie ik bij lange na niet de politieke correctheid in Terzake. Wanneer je mevrouw Cools jaren geleden ziet met haar collega in keien van de Wetstraat met Bart de Wever, waren beiden wel heel erg politiek correct met een opgeheven vingertje en verwijtende blikken er ook nog bij.

 3. Hoe meer weerstand tegen de leugenachtige linkse media is welkom!
  Veel succes

  1. Vrijdag hoor je bij het overlopen van de politieke week bij VRT, een journalist die al helemaal Brussel kan verbeelden als onafhankelijke stadstaat. Beke zit erbij en die zegt dan wel dat hij dat niet ziet zitten, maar hij en zijn partij hebben niets met het momentum gedaan, dat na 25 jaar zonder PS, Vlaamse partijen een meerderheid hebben in de federale regering. 2 Vlaamse partijen van de meerderheid, die voorstander voorheen waren van confederalisme, maar in deze coalitie dit onderwerp mijden als een besmettelijke ziekte, beiden N-VA het kwalijk nemen dat N-VA dit intern hoog op de agenda houdt. Indien er in Nederland een zusterpartij kwam van N-VA (Nieuwe Nederlandse Alliantie in dat geval) met Fortuynisten van het eerste uur zoals de heren Pastoor en Eerdmans, dan zou men los over 30 zetels winnen, of meer en PVV verslaan. De Vlamingen kennen met Bart de Wever hun luxe niet meer lijkt het. Zoals Fortuyn, die zeer onterecht, net als De Wever, een populist werd genoemd en beide heren dezelfde hallucinante dynamiek in ongeveer dezelfde tijd meemaakten. Etiketten opgeleefd kregen als racisten, fascisten en vul maar verder in…
   In Noord-West Europa zou in elk land een zusterpartij moeten komen en zo wegen op beleid en tegen Merkel. Veel Duitsers mogen haar voor Duitsland nog zien zitten, maar voor EU een ramp. Een uitgebluste politica die nog leunt op wir schaffen das. Met al die prijzen nu overtuigd is, dat zij het morele gewicht nog is in West Europa met alle electorale ontwikkelingen, maar al enige jaren het ontbindingsmiddel vormt met haar solo optreden t.o.v. migratie en richting Ankara.

 4. Objectief-correcte info-verslag van FEITEN , zonder politiek-correcte DESinformatie “duiding”(sic) door PoCo-gazettenpraat schrijvelaars of gauchistische hoernalisten der audio-visuele media ,DAAR hebben we behoefte aan en DAT mag wel terdege gesubsidieerd of daar mag WEL voor betaald worden ! “Voor wat, hoort wat” !

Comments are closed.