De identitaire jongerenorganisatie Génération Identitaire zal vandaag 24 september een lokaal openen in Rijssel. Ze heeft in deze regio van Frankrijk een afdeling met de naam Flandre Artois Hainaut. Dit huis met de naam ‘la Citadelle’ wil identitairen en patriotten samenbrengen. Het zal bestaan uit een kroeg, een sportzaal, een filmzaal en een bibliotheek. De locatie van het pand is het centrum van Rijssel op de 8 rue des Arts.

vhr3.jpg

vhr2.jpg

Het huis heeft de opvallende naam ‘la Citadelle’ ofwel citadel, een militaire vesting. Aurélien Verhassel van de organisatie liet in de pers weten voor deze naam gekozen te hebben met de duidelijke reden; “Men trekt zich terug in een citadel wanneer men onder belegering komt, maar men kan er ook de herovering in gang zetten.” Via Facebook roept de organisatie op om vandaag naar het huis te komen.

Er is echter weerstand en vanuit extremistische hoek is al de nodige negatieve aandacht gekomen. Een lid van de Franse groene partij heeft een petitie in de omloop gebracht, die er bij de burgemeester van de stad op aandringt om het huis te laten sluiten. Ook hebben enkele extremisten op de muren van het gebouw naast ‘la Citadelle’ meerdere haatzaaiende teksten gespoten. Daarbij roepen groepen op om tegen de opening te gaan demonstreren. (de actie werd ondertussen door de burgemeester verboden nvdr.)

Génération Identitaire Flandre Artois Hainaut roept als gevolg van deze acties haar militanten en sympathisanten op om het huis te steunen, zowel door langs te komen op de openingsdag als middels een geldelijke donatie. Ze heeft ook een petitie opgestart waarop mensen hun steun voor ‘la Citadelle’ kunnen uitspreken. Dat kan voor iedereen door de petitie te ondertekenen en die wordt vervolgens naar de burgemeester van de stad verstuurd.

De Franse zender iTélé bracht een indruk van het identitair huis in de film hieronder:

vhr.jpg

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d