Voorpost-betoging tegen Turkije brengt Turken tot razernij, Facebook censureert beelden

bozeturkgentAfgelopen weekend werd door Voorpost gemanifesteerd tegen de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU, en tegen de dictatoriale praktijken van Erdogan.

Turken hebben grote problemen met vrije meningsuiting, en dus werd de Voorpost-bus uit Antwerpen door zowat 200 hysterische Turken aangevallen.  De Gentse politie trad meteen kordaat op met het waterkanon.  Maar daarna kwamen de fluwelen handschoentjes boven:  de Turken werden kort omsingeld, aangemaand het rustig te houden, en dan weer… doorgelaten.  Daardoor konden zij meteen weer proberen de confrontatie te zoeken, maar een kordate Voorpost-ordedienst verhinderde dat.

De betoging zelf verliep relatief rustig.  Slogans als ‘Europa ja, Turkije nee’ dreunden door de straten.  Ook ‘Geen jihad in onze straat’ was populair.  Wij zagen vooraan de stoet een delegatie Gentse VB-mandatarissen, zoals Johan Deckmyn, Ortwin Depoortere en Olav Evrard.  Ook Kamerlid Jan Penris was present.   Na afloop probeerde een Turkse man nog met zijn wagen op de vertrekkende Voorpost-autobus in te rijden.

Na afloop toonde Voorpost zich tevreden over de houding van de eigen manifestanten en het verloop van de betoging, die veel media-aandacht kreeg.  ‘Het verzet tegen een mogelijke toetreding van Turkije moet meer dan ooit doorgaan’, aldus Voorpost-voorzitter Bart Van Pachtebeke.

Dit filmpje werd gemaakt door Kristof Slagmulder op zijn smartphone van de aanval door de Turken op de autobus;  hij maakte ook een tweede prima filmpje op Facebook Live, maar helaas werd dat door Facebook gecensureerd en verwijderd.  Dat al 30.000 mensen de agressie van de Turken zagen, kan volgens Facebook blijkbaar niet door de beugel…

10 comments

  1. FB censureert nogal vlug, ik heb vandaag voor de ZOVEELSTE keer een verbanning van 30 dagen aan mijn rekker, WEERAL om mijn gedacht te zeggen op de FB pagina van de rode ratten gazet ; DM. Kennelijk is het voldoende dat enkel rode ratten solidair bij FB gaan protesteren om verbannen te worden voor 30 dagen. Gelukkig blijft er de uitweg op de Russische variant van FB ; http://www.vk.com waar geen PoCo-censuur geldt !

  2. Waanden zij zich in een Turkse enclave in ONS Vlaanderen binnen ONS Fort Europa. NOOIT mag Turkije bij ONS Fort Europa gevoegd worden en zeker niet alleen om het herhaald Beleg van Wenen en de Slag van Lepanto te gedenken…..

  3. Toch jammer dat deze site de betoging niet op voorhand heeft aangekondigd, veel mensen wisten niet eens dat er een betoging was.

  4. goed zo Belgen! Jullie zijn tenminste flinker dan hier in het slappe Nederland. Nederland ver- islamiseert dan ook in rap tempo. De Turken en de Marokkanen hebben het dan ook voor het zeggen in Nederland en wij zijn zo langzamerhand 2de rangs burgers aan het worden dank zij onze slappe regering. Hulde aan Voorpost!

Comments are closed.