CD&V-burgemeester bedriegt je waar je bij staat: 100 meter Gordelen en dan naar huis

Het voorbije weekeinde werd er ‘geGordeld’ in de groene en Vlaamse Rand rond Brussel. 16.000 Vlamingen trokken daarvoor hun sportiefste kledij aan. Onder hen ook een rits politiekers, aangezien het Gordelfestival, eerder bekend onder de naam ‘de Gordel’, van oorsprong een politieke activiteit was en volgens sommigen nog steeds is. Maar hoe sportief zijn die politici dan wel? T.A.K. zocht het voor ons uit.

Het Gordelfestival zal dit jaar de geschiedenisboeken ingaan als de editie waar N-VA’er en minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois na een fysiek contact met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ten val kwam. Helaas niet politiek, maar wél fysiek.

Wat eigenlijk een mediamoment moest worden om de N-VA in de kijker te zetten voor de camera’s en fotografen als zijnde dé partij die de Vlaamse stem in de Vlaamse Rand vertegenwoordigt, eindigde in een welles-nietes spelletje tussen de betrokken partijen over wie nu de schuldige was van het valincident. Maar Bourgeois was bijlange niet de enige die voor de media op zijn fiets was gekropen.

Ook Michel Doomst, CD&V-burgemeester van Gooik en Vlaams parlementslid, had zijn fietsplunje aangetrokken en stond mee aan de start van het Gordelfestival. Wetende dat er media in de buurt zijn, doet een mens al eens wat moeite. Maar de activisten van het Taal Aktiekomitee (T.A.K.) waren ook aanwezig. Of ze met de fiets kwamen is niet geweten, maar een fototoestel hadden ze wél bij. En zo kwamen we te weten dat burgemeester Doomst welgeteld 100 meter van de 100 km fietste. Toevallig die 100 meter waar de camera’s opgesteld stonden…

Een kleine blik op zijn fietsprestatie:

md1
Na een VIP-ontbijt te hebben verorberd, tonen de politici zich graag van hun beste kant voor de aanwezige pers. Ook Michel Doomst, CD&V-burgemeester en Vlaams parlementslid, in lichtblauwe jas, legt even de haren goed voor een fotomoment. Hij is duidelijk klaar voor de 100 km, die het Gordelfestival uitgestippeld heeft.
md2
Vlaams Minister-President Geert Bourgeois komt ten val na een fysiek contact met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. De media hebben hun verhaal. Michel Doomst daarentegen ziet zijn sportief momentum aan zijn neus voorbijgaan.
md3
Goed gegeten, op de foto geweest, weliswaar niét aan de start, maar het persmomentje zit erop. Michel Doomst is op zoek naar iets. Een wc? Andere media? Neen, de sportieveling is op weg naar zijn wagen. Het Gordelfestival zit er voor hem al op na 100 meter fietsen.
md4
Door Tom Dehaene, CD&V-collega van Michel Doomst, worden de koersfietsen in de wagen opgeborgen.
md5
Nog even stretchen, moet Michel Doomst gedacht hebben na zo’n zware rit van 100 meter. Misschien was zijn VIP-ontbijt nog niet gezakt?
md6
En daar gaat Michel Doomst dan. De P 333 rijdt omstreeks 11 uur van de parking van het Gordelfestival. Een fijn dagje ochtendje Gordelen heet dat dan…

6 comments

  1. Dat was geen “Gordel” maar eerder een paar afgezakte bretellen met symbolische vertoon van een paar tsjeefse blote billen. Schaam u voor deze volksverlakkerij, tsjif-tsjaf-tsjeef , voor deze “race” van 100 m ; Eugene Bolt doet die 100m sneller en dan nog al lopend, dus zonder koersvelo !

  2. BETRAPT : Pion van de herschilderde CVP de tsjif-tsjaf-tsjeefse broek afgetrokken ! Na 100 meter reeds buiten electorale adem ? Dat belooft ! Doe zo voort !

  3. Hij moet wel heel veel last ondervinden van die blessure want dagelijks parkeert hij zijn wagen op een niet reglementaire plaats vlak voor de ingang van het gemeentehuis. Dit terwijl er gerust genoeg parking is en eveneens op straat geparkeerd kan worden. Mensen moeten steeds rond zijn wagen lopen om binnen te kunnen. Ga gerust kijken… Steeds prijs.

Comments are closed.