Soroleaks: hoe een Amerikaanse miljardair de progressieve agenda doordrukt in Europa

Afgelopen weekeinde hebben hackers heel wat documenten vrijgegeven met betrekking tot de bezigheden van de Amerikaanse miljardair George Soros. Uit deze documenten leren we hoe deze man met zijn centen de progressieve strijd wereldwijd financiert. De vluchtelingencrisis, de verkiezing van Obama tot president en zelfs de val van enkele buitenlandse leiders … al deze zaken kregen van Soros een serieuze duw in de rug.

cq5dam.web_.1280.1280

George Soros is van Joods-Hongaarse oorsprong. Zijn grote voorbeeld is de filosoof Karl Popper, die – eveneens van Joodse afkomst – pleitte voor een open samenleving. En met ‘open’ kan letterlijke een wereld gezien worden waar grenzen en rassen/afkomst taboe zijn. ‘Imagine all the people’ van John Lennon in de praktijk met andere woorden.

Laten we even een voorbeeld uit één van de vele gelekte documenten nemen om te laten zien hoe degelijk de Open Society Foundation (OS) van de miljardair (hij is met een geschat vermogen van 22 miljard de 46ste in rij van rijkste mensen ter wereld – bron: Forbes) te werk gaat. We nemen het Strategisch Plan 2014-2017 dat de OS opstelde erbij.

Onder puntje 5 van ‘Eigen Initiatieven’ lezen we de titel: ‘Counter xenophobia in the European elections and throughout the 2014-19 term of the EU institutions’. Concreet heeft het clubje van Soros onderzocht dat er bij alle partijen die ijveren naar zitjes in het Europees Parlement nogal wat xenofobische en racistische praat wordt verkondigd tijdens de campagne. Xenofobie en racisme volgens eigen definitie uiteraard, lees: “meningen en uitspraken niet in overeenstemming met het progressieve ideaalbeeld“.

Racisme zal volgens Soros met andere woorden een uitdaging worden in het Europees halfrond. Soros zou graag zien dat er in tegenstelling tot deze ‘hatespeech‘ een constructieve debatcultuur wordt gecreëerd in de raadszaal en dit via afgedwongen (!) procedures. Om dat te bekomen legt hij drie stappen op tafel. We vertalen ze bewust niet om niets aan de nuance over te laten:

Tools and Actions

1. Commissioning research (including a discourse analysis of hate speech in European parliamentary debates and a study of best practices in countering hate speech drawing on examples from national parliaments);

2. Convening workshops with MEPs, MEP candidates and political foundations of mainstream parties on rebutting populism and hate speech and promoting effective communications;

3. Supporting an anti-racist speech pledge during the EU election campaign in cooperation with a consortium of NGOs.

Met andere woorden, de Amerikaan wendt zijn (financiële) positie aan om zijn progressieve waanbeelden om te zetten in daden overal ter wereld. Het was sowieso al bekend – en daar maakt hij zelf geen geheim van – dat hij jaarlijks miljoenen investeert in actie- en drukkingsgroepen allerhande die ijveren voor een betere eerlijkere progressieve wereld.

Ook houdt zijn bende nauwgezet alles in de gaten aangaande de politieke ontwikkelingen in de wereld. Vooral aangaande de migratiestromen wereldwijd heeft hij zijn observatoren. Over de vluchtelingen die in Zeebrugge een poging deden om naar Engeland af te reizen meldde zijn clubje in een verslag van 15 februari 2016 het volgende:

Frustrated with the situation in Calais, hundreds of refugees are moving to the Belgian port city of Zeebrugge to attempt and reach Britain through the city’s passenger ferry connection to the English port of Hull. Around 450 refugees stopped by Belgian police have made their way to the town, where the interior ministry has banned the setting up of tents, forcing hundreds to sleep in dunes. The local governor drew widespread criticism when he went on record saying “don’t feed refugees, otherwise more will come” in response to the movement. The issue was first highlighted in December 2015 when 62 refugees who had set up tents in the area were arrested by Belgian police.

Dat de uitspraak van de West-Vlaamse gouverneur erbij staat, is niet zonder belang. De mediahetze die volgde op deze uitspraak is exact waar Soros en de zijnen op uit zijn. Op 24 februari 2016 voegden zijn observatoren het volgende aan de Zeebrugse kwestie toe:

Belgium today said it had temporarily reintroduced border controls with France to halt the arrival of migrants from the Calais “Jungle” camp, in a new blow to the EU’s passport-free travel area. The clock is still ticking for hundreds of migrants in Calais, waiting for a judge to decide whether to honor or postpone an eviction order issued by the city of Lille. Authorities say the order concerns 800 to 1,000 migrants, but humanitarian groups put the count at more than 3,000. Belgium said up to 290 police officials a day will be used to make sure that no camps are set up on the Belgian side of the border and that migrants cannot slip aboard Britain-bound ships in the port of Zeebrugge.

George Soros heeft politieke idealen en dat mag, hij heeft daarnaast ook machtige vrienden wat ook mag (hij is één van de grote sponsors van de Hilary-campagne en steunde ook de Obama-campagne met het maximum toegelaten bedrag), maar bovenal heeft Soros pakken geld waarmee hij anderen aanzet om voor zijn idealen te vechten. En net dàt gegeven maakt dat we moeten opletten voor deze man. Op curiales.nl lezen we namelijk over de man het volgende:

De multimiljardair heeft ook een rol gespeeld bij allerlei bedenkelijke campagnes buiten de VS:

De Bulldozer Revolutie: In het jaar 2000 financierde Soros een volksopstand waarbij de voormalig Joegoslavische president Slobodan Milosevic werd afgezet. Dit maakte deel uit van de lastercampagne tegen Servië.

De Rozenrevolutie: In 2003 financierde Soros wederom grootschalige volksopstanden, dit keer in Georgië. Hierbij werd president Eduard Shevardnadze afgezet. Het verhaal gaat dat Shevardnadze uit de gratie was geraakt. Vervolgens werd de pro-Westerse Mikhail Saakashvili geïnstalleerd. Sakaashvili lokte op zijn beurt weer een oorlog uit met Rusland in 2008.

Turkije: Soros maakt zich al sinds 2003 sterk voor een Turks EU-lidmaatschap. Ook steunt hij de AKP, de partij van Erdogan.

Soros steunde ook voor honderduizenden euro’s de ‘Ja’-campagne in Nederland waar tijdens een referendum gekozen werd voor of tegen een associatieverdrag met Oekraïne. Soros is een onvervalste Eurofiel en wilde koste wat kost dat het pro-Europastandpunt het referendum zou winnen, want niet het thema van dit referendum was van belang, wél de perceptie dat Nederland voor of tegen de EU zou zijn.

PVGS
Een financieel overzicht van het budget van februari tot december 2014 aangaande het ‘monitoren van verkiezingen’. Eén van de bezigheden van de Open Society Foundation. Niet omdat het een hobby is, maar wel om verkiezingen ‘gepast’ te kunnen beïnvloeden.

Laat het wel wezen, met mensen als Soros komen we sneller aan het einde van een Europese beschaving dan we zouden willen. Het zijn de centen van deze miljardair die zorgen voor een massale import van niet-Europese vreemdelingen (hij steunt financieel verschillende vluchtelingenorganisaties, onder andere in de Jungle van Calais, daarom dat het volgen van de situatie in Zeebrugge voor hem zo belangrijk was) en wie het niet met hem eens is, kan zijn leiderspositie mogelijk op zijn buik schrijven, zoals (hierboven beschreven) gebeurde in Joegoslavië en Georgië.

De gelekte documenten maakten in eerste instantie Israël boos, omdat Soros ook aan Palestijnse groeperingen dollars ‘gedoneerd’ heeft. En aangezien Soros Hilary steunt, die op haar beurt goede vriendjes is met… Israël, zit er een Palestijnse haar in de kosjere boter. Spannend om te volgen is het zeker en vast, maar in de Vlaamse media, die al even progressief denkt als Soros zelf, gaan we hier niet veel over vernemen, om de voorspelbare redenen. Uitzondering op de regel is De Morgen die een klein artikeltje besteedde aan de kwestie en dat enkel en alleen omwille van de Palestijnse zijsprong.

Delen dus, dit artikel!

Bronnen:

Vier vragen over de Sorosleaks – Elsevier.

Waarom George Soros gevaarlijk is – Curiales.

Wie is George Soros – Wikipedia.

‘Russische’ (allerminst bewezen nvdr.) hackers lekken bestanden van miljardair George Soros – De Morgen.

De gelekte documenten – DC Leaks.

11 comments

 1. Google eens : “Soros” + “Richard Coudenhove-Kalergi” +”1925″ +”Praktischer Idealismus” . Een tsunami aan info die aantoont dan één en ander niet alleen met elkaar verweven maar zeker ook vervlochten en verstrengeld is en wat de huidige immigratie-lawine verhelderend qua details onder de loupe houdt ! Reeds in 1925 werd profetisch het Europees sociaal-cataclysme aangekondigd dat nu “in overdrive” aan volle gang is……

 2. Toch curieus dat Soros zijn ZELFDE politiek-correcte agenda NIET wil dwangvoederen aan zijn volksgenoten in de Zionistische entiteit Israel waar GEEN “diversiteit” wordt gepromoot, INTEGENDEEL ! Zou dat dan “toeval” wezen ???????

 3. GOOGLE eens ; “Soros” + “Mossad” + “Rothschild” en ook ; “Soros” + “CIA” + “Rothschild”….

 4. Helemaal akkoord met Alexander. Zonder onze volksverraders zouden zij machteloos zijn.

 5. Achter elk fortuin schuilt een misdaad is hier zeker toepasselijk Soros verdient geld met landen de vernieling in te helpen . Betrokkene heeft momenteel Europa aan de rand van de afgrond gebracht enkel en alleen om er geld uit te slaan . Die vent is de belichaming van hebzucht en wreedheid en geniet van het lijden van de mensen die hij in het verderf stort.

 6. Deze bende van internationalistische criminelen zijn duizend maal erger dan de islam. Zij zijn verantwoordelijk voor de degeneratie van het westen (drugs, homowaanzin, enz…), immigratie, economische malaise en zo verder.

  De meeste kosher-nationalisten weigeren hierover te spreken. Zij doen alsof islam het enige probleem is en kijken niet naar de “groep” die de hele boel manipuleert van achter de schermen.

  Het grootste probleem zijn de volksverraders en hun internationalistische meesters!

 7. Prachtig artikel! Ik heb de indruk dat React de laatste tijd wel meer goede artikels begint te publiceren. Houden zo!

Comments are closed.