Zuhal Demir (N-VA) eist strafproces tegen grove meningen op Facebook

Zuhal_Demir turksHet recente pleidooi van N-VA-kopstuk Bart De Wever om het uiten van ‘extreme’ meningen aan te pakken door de Belgische Staat de bevoegdheid te geven de vrijheid van meningsuiting in te perken deed her en der al wat wenkbrauwen fronsen, ook ter rechterzijde.  Dat zal er niet op verbeteren, nu Zuhal Demir (N-VA-) zowaar eist dat met belastinggeld jacht wordt gemaakt op grove meningen op… Facebook.

Naar aanleiding van de betreurenswaardige dood van een 15-jarig kind, dat in Marokko helaas overleed na een ongeval, werden een aantal grove meningen geuit door mensen op Facebook.  Die meningen zijn vaak schokkend, kwetsend en verontrustend, en we willen ze hier niet herhalen.  Maar ze zijn ook niet meer dan dat: een mening op Facebook.

Net zoals er ook elke dag overal op de sociale media en aan de togen van Vlaanderen  schokkende, kwetsende en verontrustende meningen worden geuit.  Wat zouden de nabestaanden van de slachtoffers van de islamitische terreuraanslagen in New York en Nice denken van alle dwaze complottheorieën op het internet, die zeggen dat de Amerikanen het zelf gedaan hebben, of de geheime dienst van Israël?  Wat zouden de nabestaanden van de slachtoffers van de schokkende moorden door Marc Dutroux denken van de eindeloze reeks slechte moppen die in Vlaanderen in de nasleep ervan aan de toog werden verteld?

Vrijheid van meningsuiting is niet vrijblijvend.  Ze heeft steeds en onvermijdelijk het gevolg dat mensen gekwetst worden.  Het ene kan niet zonder het andere.  Wie zegt dat God niet bestaat, kwetst de oprecht gelovige; wie zegt dat een ongelovige een slecht mens is en naar de hel gaat, kwetst de oprechte atheïst.  Dat is nu eenmaal zo, denk er het uwe van maar aanvaard het en leer ermee leven.  Zeker politici zouden dat toch moeten weten.

In dit geval zouden de meningen echter ‘racistisch’ zijn, en dus eisen politici en leugenpers de strengste sancties, inclusief vervolging en boetes.  ‘De reacties op de dood van de jonge Genkenaar in Marokko zijn verschrikkelijk. Ik heb ze gelezen met een krop in m’n keel. De familie moet al zoveel pijn hebben en dan nu die ranzige reacties”, zegt Zuhal Demir (N-VA) aan newsmonkey.  “Die reacties zijn mensonwaardig, walgelijk, degoutant en hebben geen plaats in Limburg en Vlaanderen. Als samenleving mogen we dit niet aanvaarden, want dit is regelrecht racisme. Ik pik dit niet en ik roep de stad Genk op om een klacht neer te leggen bij UNIA“, zegt Demir.

Demir wil dus daadwerkelijk dat de overheid belastinggeld van alle burgers gebruikt om klacht in te dienen bij een andere overheidsdienst om er zo voor te zorgen dat mensen voor de rechter worden gesleept, enkel omdat ze hun mening hebben geuit op Facebook.

Dat is een nieuw, opmerkelijk N-VA-standpunt.  Benieuwd wat Mathias Storme, groot verdediger van vrije meningsuiting tegen elke vorm van censuur én vertegenwoordiger van N-VA in UNIA, daarvan vindt…

7 comments

 1. Iedereen geraakt hier de pedalen kwijt. Dat is ook de bedoeling van die oorlogvoerende sekte, om chaos te veroorzaken (dat staat letterlijk in hun ‘Mein Jihad’), daardoor worden hier strenge uitzinnige wetten geïmproviseerd die zij dan later, als ze de meerderheid van de bevolking uitmaken, kunnen uitbreiden tot hun dictatuursharia. Niets nieuws onder de zon.

 2. Het grenst aan het ongelooflijke hoe de moslim-wereld en dus ook de main stream media zich geschokt voelt door enkele dwaze twitter-berichten op VVL . Het spreekt vanzelf dat de pro-moslimpartij NBA hieruit garen spint. Het feit dat de Turkse Zemir zelf de Belgische wetgeving niet kent en Genk een onmogelijk geldig proces probeert te doen uitlokken stelt wel enkele vragen. Mochten de magistraten (slechte advocaten) hier toch intrappen, dan zou iedere tweet van een IS-aanhanger na een aanslag in België racistisch zijn en kan de gewone burger hiertegen klacht neerleggen als slachtoffer.

 3. Als ze dermate TEGEN “Vrijheid van Meninguiting” is, die toch constitutioneel gewaarborgd is, waarom wil ze dan toch absoluut als politica functioneren in een democratie ? Voor de poen, om een collectie schoenen, sacoches en parfumerie artikelen te kunnen aanleggen ?Zou ze zich niet beter thuis voelen in een dictatuur zoals die van Sultan Erdogan of zou ze dat niet durven in functie van haar Koedische wortels ?

 4. Wat een herrie omwille van het tragisch overlijden van een jongeman. Maar geef toe iedereen heeft al wel iemand verloren, waarom haalt dit overlijden de krant ?
  En dan laten mensen zich al eens gaan, gepast of ongepast, elke vogel zingt zoals hij gebekt is.
  En dan plots is het kot te klein, moet men weer mensen het zwijgen opleggen.

  Waarom moeten wij zwijgen ? Als ik iedereen te eten moest geven die ooit al eens heeft “gevloekt” in politiek correct Vlaanderen dan zit er geen politieker meer op zijn zetel.

  De NV-A blijft een partij met veel dood gewicht, gewicht dat haar zal wurgen.
  Militant Vlaanderen heeft die partij gewikt en gewogen.

  Blijkbaar wil men een “gedachte politie” effectief gaan activeren – dit is een ernstige ontsporing in wat men noemt democratisch regeren. Het is duidelijk, er is meer aan de hand !

  Toch nog dit, ik ben geen supporter van de Vlaamse Verdedigings Liga, om eerlijk te zijn ik kende ze niet, maar in dit geval hebben ze mijn morele steun. Niet opgeven jongens. Respect!

  (KNIP)

 5. Zeer goede tekst! Ben blij zoiets te lezen. Betreft Zuhal Demir: Opletten met haar en met haar partij. Ze zijn zand in vele rechtse Vlaamse ogen aan het strooien met hun ferme uithalen van een tijd geleden. Welaan, dat de rechtse ogen zich niet vergissen, de acolieten van Bourgeois lusten de Vlaamse volksgeest rauw.

 6. Zo kun je oprechte emoties en boosheid criminaliseren en hoeft er ook niet te worden nagedacht over de oorzaken van boosheid en woede bij burgers. Kortom, een gevaarlijke ontwikkeling bij Zuhar Demir, een Turkse, wellicht een aanhanger van dictator Erdogan.

 7. Zou Demir zich niet beter in haar eigen land van afkomst gaan moeien en haar geliefde dictator Erdogan eens iets wijs maken over democratie zoals wij die kennen nu ze al iets meer weet ( ? ) ( hoe men aan politiek moet doen ) en ONS niet de les komen spellen. In feite zouden alle vreemdelingen geen stemrecht mogen hebben net zoals in Amerika hier hebben die vreemden stemrecht gekregen om de extreem Linkse partijen toch nog over de kiesdrempel te loodsen anders was hun kans al lang verkeken hadden ze die aanspoelden geen stemrecht te geven. Dus mag ik haar beleefd vragen zich in haar tuintje te moeien en niet in onze tuintje komen spelen. Een ezel die in een paardenstal is geboren blijft een ezel net zoals zij een vreemdeling is en blijft ook al is ze hier geboren.

Comments are closed.