(VIDEO) VB maakt muziek met ‘Dit is Vlaamse grond’

vbmadouleeuwWie is er dezer dagen de meest Vlaamsgezinde partij van Vlaanderen?  Nu de N-VA alle communautaire eisen in de koelkast heeft opgeborgen, in ruil voor regeringsdeelname, duikt het Vlaams Belang resoluut in de ruimte die open ligt.  Een waar ’11-juli-offensief’ moet de partij verder (of terug?) profileren als dé onafhankelijkheidspartij.  Twintigduizend raamaffiches, 10.000 zelfklevers en een advertentieoffensief op sociale media:  dat hadden we vroeger al gezien.  Nieuw is de enorme Vlaamse leeuw die werd aangebracht op de ramen van het nationale VB-secretariaat aan het Madouplein in Brussel (foto). 

En er is nog nieuws: na de FPÖ ontdekt ook het VB de kracht van communicatie via muziek.  Een heuse muziekopname van het lied ‘Dit is Vlaamse grond’, geperst op 15000 CD’s, mét bijbehorende videoclip verspreidt de goede boodschap.  Hier is hij te zien:

Voorzitter Tom Van Grieken geeft toelichting:  ‘Het Vlaams Belang wil er de Vlaming op wijzen dat wat voor andere volkeren vanzelfsprekend is, ook voor Vlamingen voor het grijpen ligt. Denemarken, IJsland, Zwitserland, Noorwegen… stuk voor stuk zijn het landen waar volk, natie en staat samenvallen en stuk voor stuk prijken zij bovenaan in de welvaartstabellen. 11 juli is het uitgelezen moment om er de Vlaming op te wijzen dat dit ook voor Vlaanderen geen ongrijpbare droom hoeft te zijn. Vlaanderen heeft alle troeven in handen om een topspeler te worden.

Het enige obstakel vormt de Belgische structuur die ons in een beklemmende greep houdt. De Vlaams-Waalse tegenstellingen blokkeren immers elk maatschappelijk dossier. Zowel op het vlak van justitie, economie als immigratie staan noord en zuid lijnrecht tegenover mekaar. De permanente blokkering die hier het gevolg van is, kost ons bovendien miljarden euro’s: 2000 euro per Vlaming per jaar om precies te zijn. Hoog tijd dat Vlaanderen neemt waar het recht op heeft: een eigen staat.’

Militanten van het VB gaan CD’s met daarop het nummer ‘dit is Vlaamse grond’ bedelen bij al wie op 11 juli een Vlaamse leeuwenvlag uithangt.  Mensen die op 11 juli geen CD ontvingen maar er één wensen kunnen een foto van de gehesen leeuwenvlag sturen naar info@vlaamsbelang.org met vermelding 11 juli-actie + naam en adres.   

3 comments

Comments are closed.