Drie meisjes verkrachten en afmaken met kruisboog: vrij na 19 jaar

vanessalaurencevinciane
De drie gruwelijk verkrachte en afgemaakte sussen: Vinciane, Vanessa (21) en Laurence (18). De massamoordenaar die hen afmaakte mag van het Belgisch gerecht naar huis na minder dan 5 jaar gezeten te hebben per moord!

Op deze nieuwsblog besteden we ruim aandacht aan vreemdelingen die zich crimineel gedragen, omdat dat vaak in de doofpot gestoken wordt, maar laten we niet vergeten dat er ook blank krapuul bestaat, én dat ons gerecht dat ook zodanig laks aanpakt dat we allemaal in groot gevaar zijn.

Ooit al gehoord van Rémy Lecrenier?  Dit varken pleegde een gruwelijke viervoudige moord op 7 juli 1997, en werd vijf dagen later opgepakt. Hij woonde toen in bij het gezin van zijn vriendin Vinciane Tellier in Bas-Oha, aan de boorden van de Maas. Maar de relatie was over haar hoogtepunt heen. Op 7 juli 1997, vlak voor het gezin naar Spanje met vakantie ging, richtte hij een bloedbad aan.  Hij doodde Geneviève (50), de mama van Vinciane, en vervolgens Vanessa (21) en Laurence (18). De laatste verkrachtte hij ook. Met een kruisboog doorboorde hij symbolisch ook het hart van Vinciane nadat hij haar van haar werk was gaan halen. Op haar voeten schreef hij: ‘Het spijt me, maar je maakt me gek.’

Lecrenier (46) werd in december 1999 door het hof van assisen van Luik veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en twee verkrachtingen, maar zat in totaal slechts 19 jaar achter de tralies – nog geen 5 jaar per moord.  Nu mag hij van het gerecht zijn straf rustig thuis verder uitzitten. De bedoeling is wel degelijk hem op termijn vrij te laten:  Volgens zijn advocaat beschikt Rémy Lecrenier over een valabel integratieplan en zal hij een opleiding volgen met de bedoeling om werk te vinden…

Elke samenleving die zichzelf respecteert legt aan zo’n monsters de doodstraf op en voert ze ook uit.  In verslapte, maar nog steeds gezonde samenlevingen zet men dat dan om in levenslange effectieve gevangenisstraf.  Maar in de zieke West-Europese samenleving vindt een legertje criminologen, sociologen, agogen en andere nietsnutten dat zo’n monsters ‘een tweede kans’ verdienen.  Alsof zijn slachtoffers die ooit gekregen hebben…

5 comments

  1. Ik ben tegen straf, gewoon omdat de mensen die zulke vreemde dingen doen, meestal helemaal niets van straf leren. Straf is wel goed voor de slachtoffers: die hebben behoefte aan genoegdoening. Terugkeer in de maatschappij mag alleen, (vind ik dan, hè) als duidelijk is dat de persoon [i]werkelijk gezond[\i] is. Duidelijk voorbeeld: is de gevangene een XYY-man, dan moet hij levenslang onder strenge controle staan.
    De huidige rechtspraak gaat er veel te veel van uit, dat ieder gelijk is. Maar dat is biologisch en psychologisch gezien echte larie.

    1. Onzin! Ook al leren ze niets van hun straf, het is voor de kans op herhaling en de veiligheid van potentiële slachtoffers noodzakelijk, dat dit soort levenslang krijgt! C’est ca!

  2. Intriest maar helaas de regel ipv de uitzondering. Racisme is het enige misdrijf dat streng bestraft wordt in dit apenland

Comments are closed.