Katholiek protest tegen islamonderwijs

DSC_0019In Brussel werd het afgelopen weekeinde gemanifesteerd door de katholieke beweging ‘pro familia’ tegen de plannen van Lieven Boeve om in katholieke scholen ook islamklassen en moskeelokalen toe te laten.

Zo’n honderd mensen namen deel, waaronder delegaties uit Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk en zelfs christenen uit het Midden-Oosten.  Ook vertegenwoordigers van Pegida Vlaanderen kwamen hun sympathie betuigen.

In een toespraak was woordvoerder Dries Goethals duidelijk: ‘wij willen Maria en Christus in het klaslokaal, niet Mohammed en zijn Koran.’

 

7 comments

 1. Er werd daar ook een manifestant opgepakt en afgevoerd zonder dat daarbij sprake was van geweld of verzet van die persoon uit. Het uitbeelden van de gewelddadige aard van de koran, zelfs zonder verbaal geweld, is blijkbaar al te veel tegenwoordig… Waarom vermeldt men dat niet?

 2. Verbaast die islamofiele attitude van het gewezen “katholiek” onderwijs ? Lees eens de schrijfsels van de “katholieke” islamofiele , progressieve pater dominicaan Johan Leman van ” le Foyer” Molenbeek (ge weet wel DAT Molenbeek) op ” http://www.foyer.be/?lang=nl&nouv “en elders.

 3. Dries Goethals is duidelijk en heeft gelijk :: ‘wij willen Maria en Christus in het klaslokaal, niet Mohammed en zijn Koran.’
  Het woord koran kan met een kleine letter worden geschreven.
  Dit voor moslims belangrijke boek heeft voor katholieken nul tot geen waarde.
  Mohammed is voor ons een valse profeer en daar moeten we duidelijk in zijn.
  Niet buigen voor deze wezensvreemde godsdienst.

 4. gelukkig zijn er nog verstandige katholieken (zoals Pim Fortuyn en ik) die de gevaren van de islam tijdig zien. Zou Mark Rutte het ook gaan zien?

Comments are closed.