FPÖ vecht Oostenrijkse presidentsverkiezingen aan: “Teveel onregelmatigheden!” [VIDEO]

De Oostenrijkse FPÖ vecht de jongste presidentsverkiezingen aan via de juridische weg. De FPÖ-kandidaat Norbert Hofer verloor deze verkiezing nipt met een nipt verschil van net geen 31.000 stemmen. De onregelmatigheden die plaatsvonden tijdens de tellingen en de stemming zelf worden nu onderzocht door het Oostenrijkse Gerecht, op vraag van de FPÖ.

fwo

Met een dossier van niet minder dan 150 pagina’s trekt de Oostenrijkse rechts-nationalistische partij naar het Verfassungsgerichtshof. Heinz-Christian Strache gaf daarover kort voor de middag een uitgebreide persconferentie die je hieronder kan herbekijken. In die 150 pagina’s komen enkele ondertussen ‘bekende’ onregelmatigheden voor, maar ook enkele nieuwe elementen die de positie van de voorlopig huidige Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen doen wankelen.

Strache benadrukte tijdens de persconferentie dat ze “geen slechte verliezers zijn“, maar dat er teveel onduidelijkheden zijn over de gang van zaken tijdens het verkiezingsweekeinde. Nadat er onder andere onregelmatigheden met de stembrieven per post werden vastgesteld, waarbij de aantallen niet zouden overeenkomen met de ingeschreven kiezers, zouden er nu ook bewijzen zijn van ambtenaren die stembrieven openden nog voor dat wettelijk toegelaten is. Meer details zullen bekend worden tijdens het onderzoek, maar vaststaat dat er spannende weken te wachten staan voor de Freiheitlichen én voor hun tegenstanders.