Donderdag twaalf mei hebben activisten van de Nederlandse tak van het Identitair Verzet thuis bezoek gekregen van de politie met de mededeling dat elke activist die vrijdag zijn gezicht laat zien in het plaatsje Ede in de provincie Gelderland een boete gaat krijgen van 5000 euro.

Ede is een van de vele plaatsen waar de plaatselijke Marokkaanse reljeugd de eigen leefomgeving sloopt. Na het sluiten van een theehuis werd er brand gesticht in het winkelcentrum. Om hun woede te kanaliseren begonnen ze dan maar auto’s van wijkbewoners in de brand te steken. Daarnaast werden journalisten en politieauto’s die de wijk bezochten  bekogeld met stenen.

Wie denkt dat de politie hard optreed tegen dit wangedrag heeft het mis. Een politieauto die polshoogte kwam nemen reed met piepende banden snel terug naar bureau voor de koffie en de donuts. Volgens de buurt is dit wegkijkgedrag normaal voor de lokale politie. Nu stond het eens een keer op camera.

Buurtbewoners waren het zat en organiseren vanaf komend weekeinde burgerpatrouilles onder de naam Ede Veilig als extra paar ogen voor de politie. Het Identitair Verzet werd gevraagd deel te nemen vanwege de ervaring met buitenparlementaire acties. De aankondiging was vorige zondag. Deze donderdag stond de politie meermalen aan de deur bij activisten. Wij hebben een transcriptie ontvangen waar te lezen is hoe de agenten het verhaal in elkaar steken: “Zodra er iemand van het Identitair Verzet wordt gesignaleerd in Ede, wordt er meteen een bestuurlijke boete (Nederlandse GAS boete red.) opgelegd van 5000 euro. Per persoon.’  

Wij belden met het Identitair Verzet voor een reactie. Joris, heftig verhaal van de gemeente. Wat is jullie reactie hierop?

Het is natuurlijk heftig als er politieauto’s aan de huisdeur komen. En dan ook nog het dreigement van 5000 euro per persoon als wij alleen al in Ede rond zouden lopen. Volgens de politie kan je dus al een boete krijgen vanwege een vermeend lidmaatschap van een organisatie. Ongekend in Nederland. Het is frappant dat de burgemeester in de krant meldde dat Ede niet zit te wachten op mensen van buiten die een handje komen helpen. Frappant, omdat de burgemeester wel de Marokkaanse consul naar de probleemwijk haalde om de gemoederen te bedaren. Daarnaast zijn er een groot aantal eenheden van de politie uit andere gemeentes erbij gehaald omdat de lokale politie het niet aankan. En al jaren niet trouwens. Maar goed, een burgemeester die graag aangesproken wilt worden met ‘excellentie’ nemen wij bij voorbaat al minder serieus.

En wat nu?

Wij hebben deze ochtend spoedoverleg met onze advocaat en juristen. Volgens een eerste vluchtig overleg kwam naar voren dat volgens de wet over bestuurlijke boetes er maximaal 340 euro mag worden opgelegd vanwege een overtreding van de APV. Om maar iets te noemen. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat de politieagent die het woord voerde niet goed weet hoe de wet in elkaar steekt. Maar wij houden een slag om de arm. Aan de andere kant willen wij onze activisten en de vrijwilligers van Ede Veilig niet in financiële problemen brengen. Daarnaast is het sinds afgelopen zondag rustig in Ede na weken van straatrellen en brandstichtingen. Wij maken onze eigen afweging morgen.

ede
Brandende auto’s in Ede afgelopen zondag.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

13 reacties op “Leden van Identitair Verzet krijgen bezoek van politie”

 1. In Holland is de PoCo-repressie tegenover EigenVolkse verzet en dito ZELFVERDEDIGING dus kennelijk NOG feller dan in ons Vlaanderen ! Geert Wilders blijkt dus onmisbaar om dit te kanaliseren tot een stormram !

 2. Maar een Sharia politie in Den Haag is natuurlijk wel ok!

 3. wat een landverrader die burgemeester

 4. In onze gemeente hebben we sinds 4 jaar een burgerwacht in onze wijk. Deze burgerwacht is opgericht, omdat de wijk echt geteisterd werd door inbraken, meestal gepleegd door Oost-europeanen.
  De gemeente en politie werken graag en nauw samen met deze burgerwacht. Diverse daders zijn ook daadwerkelijk opgepakt.
  Het werkt fantastisch. Het aantal inbraken is gedaald naar nul.

 5. Een buurtwacht zal gestraft worden als zij de buurt in de gaten gaat houden.
  En de raddraaiers worden niet gestraft.
  Burgemeester aftreden..
  Politie in Nederland,is al lang geen politie meer waar je als burger op kan rekenen.
  Alleen bekeuren en boetes uitschrijven kunnen ze goed.

 6. Politie collaboreert dus ook met die islam apen !!!!!!!!!!!!
  moeten dus ook bij chaos met heel hun familie opgeknoopt worden net zoals de politiekers en linkse partijen…..een verwittigd man is er twee waard, politie van mijn kloten !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Gewoon gaan patrouileren. Je hebt het recht jezelf te beschermen als de overheid het opzettelijk verzaakt. Het recht op zelfverdediging is dan van kracht door middel van zelfpreventie.

 8. Het wordt tijd dat iedere fatsoenlijke Nederlander een wapen kan/mag aanschaffeen,..net zo als in de USA. Hier hebbeb alleen criminelen en islamitisch tuig wapens !

 9. Niets van aantrekken.
  Wij hebben na veelvuldig overlast in 2009 in de Riet kampen een buurtwacht opgericht.
  In plaats van deze rotzooi trappers, werden wij gevolgd en wisten ze precies te vertellen wat en waar we wat deden.
  De overheid moet de bevolking beschermen en als die dit niet kan heb je het recht dit zelf te doen, mits dit binnen de wet valt.
  Wij hadden met kranten, radio en tv contact en hebben diverse interviews gegeven.
  Ook met diverse polititie gesprekken gehad.
  Door ons te organiseren kan je een hoop voor elkaar krijgen.
  Informatie, samenwerking, media en politiek waren de kernpunten.
  Haal deze raddraaiers uit hun anonimiteit en meld alles wat je ziet aan elkaar (bv What’s up en mail).
  Wij hebben dagelijks patrouilles in onze buurt gelopen.
  Doe altijd aangifte. Iedereen kan misstanden melden. (Ogen en oren van de wijk)
  Ook met de wijkagent contacten.
  Vaak zijn dit allemaal gebeurtenissen om overig crimineel gedrag zoals wij constateerden en melden, zoals inbraak en drugshandel, te verdoezelen. Wat is er nu simpeler dan de politie op de ene plek bezig te houden en elders bv. met drugs bezig te zijn.
  Als laatste wil ik kwijt dat wij allen vaak veel te laat reageren dat het zover kan gebeuren, want de overheid kan niet alles, immers u bent de buurtbewoner. Dus kom in actie en kijk niet weg.

 10. Ik vraag me af, als de leden van Identitair Verzet een boete krijgen en ermee naar Europa stappen, of ze dan ook elk 78.791 euro toegewezen krijgen. De vraag stellen….

 11. Misschien Radovan Karadzic uitnodigen in Ede?

 12. Het is niet helemaal rustig, er wordt vuurwerk snachts afgestoken. Afgelopen nacht niet, daarvoor wel. Rond 02.00 uur en 04.00 uur.
  Ik probeer elke keer te kijken waar het vandaan komt, tevergeefs. Geen politie, maar ik bel ze ook niet meer en zoals vele mensen aangeven, het helpt niet en daarnaast gaat de eigen veiligheid er ook niet op vooruit als men ziet dat je “tegen” hun bent. Met de Wetboek v. Strafrecht anno nu komt men ook niet ver en bewijs leveren gaat moeizaam.

 13. BELACHELIJK !!!!!

Trending

%d