Eric Defoort (medestichter N-VA): ‘TAK=klootzakken, Luc Vermeulen hoort thuis in psychiatrie’

ericdefoortOp 10 maart 2016 publiceerde de fransdolle krant Le Soir een vraaggesprek met Eric Defoort, medestichter van de N-VA en ooit nog kort voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging.  Daar werd hij buitengedragen na aanvallen op de Vlaamse beweging.  Hij is nog niet van mening veranderd, want in dat vraaggesprek laat Defoort zich weer helemaal gaan als er vragen gesteld worden over de radikale vleugel van de Vlaamse beweging.  Geniet even mee:

‘  Quand j’entends qu’à Rhode St-Genèse ou à Linkebeek, des gens du TAK – le Taal Aktie Comitee – ou d’autres extremists flamingants scandent « Waalse ratten, rol uw matten » (« rats wallons, barrez-vous »), je suis furieux. Qu’ils arrêtent ces c… !’

(‘Als ik in Sint-Genesius-Rode of Linkebeek de mensen van het TAK – Taal Aktie Komitee of andere extremisten hoor roepen ‘Waalse ratten, rol uw matten’, dan ben ik woest.  Dat ze daarmee ophouden, die klootzakken!’)

‘ Où est le mouvement flamand aujourd’hui ? Pas au TAK. Ils ne sont qu’une poignée. Dans la bande à Vermeulen ? Non plus. Les psychiatres ne peuvent pas traiter tous ces gens-là…’ (Waar zit de Vlaamse beweging vandaag? Niet bij TAK, dat is maar een handvol.  Bij de bende van (Luc)Vermeulen (Voorpost dus, NVDR)?  Ook niet.  Psychiaters kunnen die mensen daar niet helpen…’

‘Ce dimanche aura lieu la fête de la chanson nationale flamande à la Lotto Arena. Du folklore, encore ? – Mais bien sûr. C’est une fête de famille. Rien de plus.’ ( Zondag heeft het Zangfeest plaats.  Ook folklore?  – Maar natuurlijk.  Dat is een familiefeest, meer niet.)

Wat Defoort momenteel doet is onduidelijk.  Destijds was hij voorzitter van de ‘Europese Vrije Alliantie’ (EVA), een Europees gesubsidieerde koepelpartij die destijds vanuit de VU werd opgestart en elk jaar miljoenen Europees belastinggeld ontvangt.  De partij kan enkel overleven dankzij o.a. de steun van N-VA-Europarlementsleden Mark Demesmaeker, Helga Stevens, en Louis Ide.

Voorpost op Gordel in Rode
Voorpost op Gordel in Rode

 

3 comments

  1. De mening van Defoort doet er niet meer toe, Ook de vraag “Wat Defoort momenteel doet is onduidelijk.” doet er niet meer toe, hij probeert enkel schade aan te richten aan de Vlaamse Beweging in zijn geheel. Een beetje naschieten door een profiterende nietsnut. Hij is 73 jaar en geniet al lang van een gecumuleerd hoog pensioen, vele malen hoger dan wat de meeste ooit krijgen.

Comments are closed.